spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

CIURARIU ÎSI ARATÃ MUSCHII

- Advertisement -

Florin Ciurariu: „Buzatu sã se îmbrace frumos si sã astepte demisiile directorilor PNL”

SEDINTÃ PNL Ia amploare scandalul provocat de plecarea PNL din Uniunea Social Liberalã, la Vaslui. Asearã, deputatul Florin Ciurariu a convocat Biroul Permanent Teritorial, pentru a analiza ultimele evenimente din plan central si ceea ce se va întâmpla în judet în perioada urmãtoare. Asta, dupã ce unul dintre parlamentarii liberali, senatorul Nelu Tãtaru, ar fi spus cã este prea devreme sã se vorbeascã despre plecarea unor membri de partid spre noua formatiune a lui Tãriceanu. „Nu am auzit pe nimeni sã plece din PNL. Noi, toti colegii liberali, am fost neplãcut surprinsi sã auzim de replica senatorului Tãtaru, care asteaptã sã se linisteascã niste ape. Dacã este om politic, sã spunã din prima ce gândeste, nu sã stea la cotiturã”, a spus Ciurariu, acuzându-l în mod deschis pe Tãtaru de joc dublu în PNL. „Nu cred cã pleacã vreun primar din PNL, iar dacã vreunul o va face nu am de ce sã mã supãr pe el, deoarece stiu cã primarilor, dupã lungi asteptãri, e firesc sã le placã sã fie la guvernare”, a spus vicepresedintele CJ, Corneliu Bichinet.

„Este prematur sã vorbim de plecãri din PNL spre partidul lui Tãriceanu. Multi vor sã vadã cum se aseazã apele pentru a sti dacã se meritã sã facã pasul. Si legat de prezidentiale, de o eventualã candidaturã a lui Tãriceanu, putem spune cã mai este mult pânã acolo. De aceea, nici nu pot sã mã pronunt asupra sanselor lui Tãriceanu. Depinde si de competitorii care vor fi atunci, nu despre ceea ce se vorbeste acum”, a afirmat senatorul Nelu Tãtaru, întrebat ieri de un reporter din presa centralã. Declaratia senatorului i-a nemultumit pe colegii de la Vaslui, care au discutat în Biroul Permanent Teritorial despre pozitia parlamentarului husean. „Eu nu pot fi de acord cu declaratia senatorului Tãtaru, care asteaptã sã se linisteascã niste ape, are un mesaj ambiguu. Dacã este într-adevãr liberal, sã ne spunã în fatã ce gândeste, cu subiect si predicat, nu sã astepte sã se linisteascã apele. Este total aiurea, dacã este om politic adevãrat s-o spunã din prima ce gândeste. Senatorul Tãtaru stã la cotiturã, probabil, vrea sã vadã ce se mai întâmplã”, a comentat deputatul Ciurariu, acuzându-l pe senatorul PNL de Husi de joc dublu într-un moment dificil pentru Partidul National Liberal.

Primarii liberali nu pleacã din partid, spune Ciurariu

„Membrii Biroului Permanent Teritorial au luat act de decizia luatã de Delegatia Permanentã a partidului. Vom face opozitie si la nivelul judetului Vaslui, vom clarifica în zilele urmãtoare ce se va întâmpla în plan local cu vicepresedintele Consiliului Judetean, viceprimarul municipiului Vaslui, viceprimarii PNL din unele comune. Noi am fost si rãmânem, în primul rând, membri ai Partidului National Liberal, stim sã respectãm niste decizii. Din partea directorilor de la PNL, pot sã afirm cã unii directori au fost contactati de presedintele PSD si li s-a spus cã ar fi mai bine sã-si dea demisia. Eu îi transmit dlui Buzatu sã se îmbrace frumos si sã astepte demisiile directorilor de la PNL. Cât priveste majoritatea din Consiliul Judetean cu care se laudã acum PSD, sã nu uite cã am luptat împreunã pentru aceastã majoritate, plus cã am avut un membru de partid, dl. Crãescu, care este functionar public, si a trebuit sã-si dea demisia, drept pentru care a venit pe locul sãu un consilier de la PSD. Noi avem disponibilitatea la dialog cu PSD, pentru cã judetul Vaslui este o zonã cu mari probleme sociale si administrative, iar dl. presedinte Dumitru Buzatu a ajuns presedinte al Consiliului Judetean si cu sprijinul PNL. Vom contribui la buna gospodãrire a judetului, dar o vom face în stilul nostru, stilul liberal. Am disponibilitatea la o discutie cu dl. Buzatu, însã nu mã duc eu sã cer o astfel de discutie”, a mai spus deputatul Ciurariu.

Corneliu Bichinet a colaborat „dintotdeauna” foarte bine cu presedintele Buzatu. Ce va fi cu postul de la CJ Vaslui?

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Corneliu Bichinet, nu are informatii despre posibilele dezertãri din PNL. „Nu cred cã pleacã vreun primar din PNL, iar dacã vreunul o va face nu am de ce sã mã supãr pe el, deoarece stiu cã primarilor, dupã lungi asteptãri, e firesc sã le placã sã fie la guvernare. E posibil ca vreo persoanã, cineva sã plece la Partidul Reformator Liberal, dar eu nu sunt informat, deoarece în PNL sunt doar un simplu membru, toti în PNL sunt sefii mei si am constatat cã toti liberalii vasluieni sunt absolut geniali, eu fiind doar talentat”, spune, ironic, vicepresedintele CJ Vaslui. În Consiliul Judetean nu par sã se schimbe multe lucruri. „La CJ, majoritatea este formatã încã din 2012 si rãmâne asa, pentru cã noi – cei din PNL, cei din PC si cei din PSD – l-am ajutat pe Dumitru Buzatu sã iasã presedintele Consiliului Judetean. Am fãcut ce trebuia, l-am sprijinit pe el, doar nu era sã mã sprijin pe mine….”, spune Bichinet. Am întrebat si doi primari PNL despre ce cred, legat de situatia din PNL. „Nu se schimbã nimic la Vulturesti. Poate cã doar anotimpurile… Totul rãmâne neschimbat în Consiliul Local. Nu plec din PNL si nici PNL-ul din mine. Stiu cã suntem în PNL”, explicã Vasile Anton, primarul de la Vulturesti. „Cum sã plec? PNL-ul m-a adus în politicã si m-a format ca om, m-a fãcut celebru în comuna mea si în comunele din jur. Mã bate gândul sã trag o turã pe la UDMR, cã acum vãd cã este partidul la modã. Cât dureazã sã învãt ungureste?”, spune, zâmbind, primarul comunei Rafaila, Constantin Fânaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.