spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
29-mai-2024

Băsescu: Îi compătimesc pe Ponta și Antonescu pentru că nu au reușit să se ridice la înălțimea funcțiilor lor

- Advertisement -

Șeful statului susține o declarație de presă astăzi, la ora 12.30, la Palatul Cotroceni, el criticând dur ruperea USL într-un moment de criză regională.

  • Premierul a solicitat ca șapte ministere să fie ocupate de interimari. Înțelegând că nu a terminat negocierile pentru asigurarea unei alte majorități, am semnat.
  • În acest moment, nouă ministere din 17 sunt ocupate de interimari, ceea ce arată un guvern instabil. Am speranța că marți se va vota noul guvern în Parlament
  • Mă deranjează că sunt atât de mărunți Ponta și Antonescu încât au simțit nevoia să facă un joc: cine comunică cu președintele. Comunic instituțional inclusiv cu Zgonea, dar cu nici unul nu fac înțelegeri politice.
  • În perioada asta am avut timp de reflexie și mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacî în 2009-2011 s-ar fi aflat astfel de oameni, nu Emil Boc. Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lui Ponta și Antonescu ar fi trebuit să-și asume măsurile de trecere prin criză. România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni, lipsiți de responsasbilitate față de cei care te-au ales.
  • Au pus România în dificultate într-o perioadă de criză în regiune.
  • Scrisoarea către FMI poate fi semnată.
  • Prima condiție: să nu apară creșterea accizei.
  • Premierul este un om profund corupt. Nu are nevoie de acciză pentru închiderea bugetului, ci pentru baroni. Un act de corupție instituționalizată.
  • A doua condiție: să nu apară în scrisoarea către FMI electorată, chiar dacă a avut susținerea BNR. Este o măsură profund nedreaptă.
  • BNR a făcut propriile analize, ieri am văzut analiza BNR care spune că românii vor fi păgubiți.

Declarațiile președintelui vin în contextul în care liderul PNL, Crin Antonescu, a decis aseară retragerea partidului din USL și demisia tuturor miniștrilor liberali din cabinetul Victor Ponta.

De asemenea, șeful statului a avut în această dimineață o întrevedere, de numai câteva minute, cu premierul Victor Ponta.

Șeful guvernului a precizat ulterior, într-o intervenție telefonică la emisiunea Evenimentul zilei TV, că „i-am spus președintelui ca în locul miniștrilor liberali o să numesc ministri interimari membri actuali ai cabinetului și săptamana viitoare să merg în Parlament cu o noua structura a guvernului”.

Citiţi mai mult: Băsescu: Îi compătimesc pe Ponta și Antonescu pentru că nu au reușit să se ridice la înălțimea funcțiilor lor | VIDEO – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-traian-basescu-va-face-declaratii-de-presa-la-1230-live-text-1084321.html#ixzz2uQlt41cQ
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.