spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

ZIUA DEMISIILOR. Victor Ponta a ajuns la Guvern. Miniştrii şi secretarii de stat PNL renunţă la funcţii. Discuţie Ponta – Câmpeanu

- Advertisement -

Ultimul act al divorţului USL se materializează în momentul depunerii demisiilor demnitarilor PNL din Guvernul României. Primul ministru care a ajuns la Palatul Victoria este Mariana Câmpeanu. După ce liberalii bifează acest moment, Victor Ponta va conduce o şedinţa săptămânală de Guvern.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat marți seară decizia ruperii USL și a depunerii demisiilor de către demnitarii liberali.Astăzi aste ziua depunerii demisiilor, moment care este punctul final al ruperii USL şi ieşirii PNL de la guvernare.

UPDATE. Ora 10.15. Surse citate de B1 TV au informat că Victor Ponta a cerut o întâlnire cu miniştrii liberali din Guvern. Întâlnirea este programată la ora 11.00. Ministrul Apărării Mircea Duşa a ajuns şi el la Guvern în jurul orei 10.15, a mai informat B1 TV. Surse liberale au informat că toate demisiile vor fi depuse până la ora 11.15 şi că miniştrii PNL vor susţine conferinţe de presă pentru a explica activitatea desfăşurată până în acest moment. ”Eu cred că demisia este un gest normal, corect şi trebuie să ne respectăm decizia. Nu am primit nicio convocare la vreo discuţie cu prim-ministrul. Eu nu ştiu de aşa ceva şi nici nu am auzit. Miniştrii sunt oameni politici, sunt numiţi de partidele politice şi trebuie să acţioneze în conformitate cu deciziile partidelor”, a declarat Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii.

Ultimul episod din filmul ruperii USL: demisiile demnitarilor liberali

Ora 9.30. Victor Ponta a ajuns la Palatul Victoria. Până la ora 12.00, când urmează să înceapă şedinţa săptămânală a Guvernului României, demnitarii liberali îşi vor depune demisiile.

Ora10.00. Conform postului B1 TV a ajuns la Guvern şi ministrul Mariana Câmpeanu care a intrat într-o întâlnire cu prim-ministrul Victor Ponta. Surse citate de postul de ştiri au informat că Ponta va urma să primească demisiile liberalilor la ora 11.00. Mariana Câmpeanu a fost filmată urcând în viteză pe treptele de la intrarea în Palatul Victoria.

Cine sunt demnitarii demisionari

„Miniștrii noștri, practic, și-au anunțat demisia din punct de vedere politic. Mâine (n.r. miercuri), în cursul dimineții, până în ora 12,00, toți miniștrii și ceilalți demnitari, secretarii de stat și cei asimilați, își vor depune legal, oficial, birocratic, demisia la Registratura Guvernului”, a spus Antonescu, la finalul Delegației Permanente a PNL.

Astfel, membrii Guvernului care urmează să își depună demisiile sunt: ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, ministrul Culturii, Gigel Știrbu, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul, Mihai Voicu, ministrul delegat pentru ape, păduri și piscicultură, Lucia Varga.

Liberalii Daniel Chițoiu și Andrei Gerea și-au depus deja, în urmă cu câteva zile, demisiile din funcțiile de ministru al Finanțelor Publice, respectiv al Economiei. Un alt portofoliu care a fost revendicat de PNL este cel al Afacerilor Interne, care a fost condus de Radu Stroe, liberalul demisionând după accidentul aviatic care a avut loc în ianuarie, în munții Apuseni.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, ședința de miercuri a Guvernului urmează să aibă loc începând cu ora 12,00.

Citiţi mai mult: Miniștrii liberali își depun demisiile miercuri, înaintea ședinței săptămânale de Guvern – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministrii-liberali-isi-depun-demisiile-miercuri-inaintea-sedintei-saptamanale-de-guvern-1084293.html#ixzz2uPnrgqXC
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.