spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Străzile unde s-a intervenit cu săpături pentru apă-canalizare, pline de glod

- Advertisement -

Străzile de pământ pe care s-a intervenit anul trecut sau chiar anul acesta cu lucrări de apă-canalizare ori de aducere a altor utilităţi au devenit coşmarul celor care locuiesc în zonă, care au de înfruntat zilnic glodul în care se afundă până la glezne, de fiecare dată când au de mers la serviciu, la şcoală sau la cumpărături.

Probleme de acest gen se înregistrează în principal în cartierele Burdujeni, Burdujeni Sat şi Iţcani, unde străzile, chiar de au fost balastate, au fost distruse de utilajele grele care au trecut pe acolo, dar şi de pământul răscolit şi împrăştiat în urma efectuării a fel de fel de lucrări.

Un astfel de exemplu este cel al străzii Bazelor, din Iţcani, unde glodul a devenit nelipsit din viaţa de zi cu zi a celor din zonă, mai ales că se lipeşte de tălpile lor şi le intră în case, odată cu ei.

Probleme cu noroiul au şi locuitorii unei străduţe laterale care iese din Aleea Dumbrăvii, pe la poalele pădurii, înspre terenurile de la fosta Avicola.

„Noi am pus balast pe drum din banii noştri, dar când au fost făcute lucrările de apă-canalizare, nu au mai pus balast, ci pământ amestecat cu balast”, spune Mihailo Jovanovic, unul dintre cei care şi-au construit case pe terenurile de sub pădure.

Cum în zonă se lucrează încă, nu doar la extinderea reţelei de apă-canalizare, ci şi la înlocuirea unui cablu de mare tensiune, care să facă faţă numărului mai mare de consumatori, apăruţi în ultimii ani, dar şi la împrejmuirea unei proprietăţi private, săpături se fac de o parte şi de alta a străzii, sporind  cantitatea de noroi. Mai mult, utilajele grele care trec pe acolo au creat şanţuri de noroi pe stradă, făcând circulaţia pietonală sau pe cea cu autovehicule mici un adevărat coşmar.

„Aşa ceva n-am văzut în Italia”, spune revoltat Mihailo Jovanovic, care nu mai poate ajunge acasă decât cu o maşină de teren.

Respectiva porţiune de stradă, înfiinţată de cei care au construit acolo în ultimii ani, nu figurează încă în gestiunea municipalităţii sucevene, nici în nomenclatorul stradal, autorizaţiile de construcţie fiind emise provizoriu pe Aleea Dumbrăvii, care, din punct de vedere cadastral, se termină la marginea pădurii, fiind asfaltată în întregime de anul trecut.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-02-25/Strazile-unde-s-a-intervenit-cu-sapaturi-pentru-apa-canalizare-pline-de-glod#ixzz2uPbVFCQt

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.