spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Cum mi-am cumpărat o viză de flotant ca să-mi înscriu copilul la clasa pregătitoare.

- Advertisement -

CALVARUL PRIN CARE TREC PĂRINŢII pentru a-şi da copilul la o şcoală mai bună. ANCHETĂ GÂNDUL

Înscrierea copiilor la o şcoală bună este o adevărată provocare pentru părinţi, care sunt obligaţi să se mute în acte în casele rudelor, prietenilor sau chiar ale unor necunoscuţi, în condiţiile în care cel mai important criteriu luat în calcul de unităţile de învăţământ este domiciliul în circumscripţie. Uneori, părinţii disperaţi, apelează la internet şi la „binevoitorii” care s-au gândit să facă o afacere din „vânzarea” adresei.

Pentru a fi siguri că îşi vor înscrie copiii la şcoli mai bune, părinţii sunt dispuşi să-şi cumpere vize de flotat ca să dovedească faptul că locuiesc în circumscripţia unităţii de învăţământ pe care şi-o doresc şi care de multe ori nu este în zona în care au domiciliul. Potrivit metodologiei de înscriere în învăţământul primar, copiii care stau în vecinătatea şcolii au prioritate, iar concurenţa la şcolile bine cotate este foarte mare. Fenomenul există, dovadă fiind inflaţia cererilor de schimbări de domiciliu din ultimii ani, în această perioadă a anului, iar dorinţa părinţilor de a încerca să le ofere copiilor o educaţie cât mai bună, este de înţeles. Şi, din cauza unor reglementări din educaţie înguste şi restrictive, părinţii trec printr-un adevărat calvar doar pentru a-şi înscrie copilul la şcoala pe care o aleg ei.

Gândul a încercat să cumpere vize de flotant de pe site-urile de anunţuri, preţurile solicitate fiind între 80 şi 150 de euro.

Cum se obţine cel mai uşor o viză de flotant

Primul lucru pe care îl fac părinţii care vor să-şi dea copilul la o şcoală ce nu se află în vecinătatea locuinţei lor, este să caute rude sau prieteni care locuiesc în circumscripţia şcolii pe care o consideră potrivită, şi care să „îi mute” în casa lor.

„Eu am înscris fetiţa la Şcoala nr. 11 „Ion Heliade Rădulescu”. Deocamdată online. Urmeazvă să mă duc să duc actele zilele următoare, după ce îmi iese şi viza de flotant. Stăm în Sectorul 3, dar am preferat să schimb domiciliul să fiu sigură că este îndeplinit un criteriu pentru înscriere, care spune că au prioritate copiii cu domiciliu în circumscripţie. Norocul nostru este că avem nişte prieteni care stau la o stradă de şcoală. Ne-am interesat şi şcoala  Nr.11 asta este una dintre cele mai bune”, a spus a declarat o mămică care a dorit să rămână anonimă.

Cât costă o viză de flotant

Părinţii care nu găsesc însă pe nimeni cunoscut care să locuiască în apropierea şcolii, apelează la site-urile de anunţuri şi cumpără practic o viză de flotant.

Şcoala nr.150 din Cartierul Cotroceni, Şcoala nr.70 din Piaţa Alba Iulia sau Şcoala nr 74 Ienăchiţă Văcărescu din Sectorul 4 al Capitalei sunt câteva dintre şcolile pentru care există oferte pentru viza de flotant. Preţurile variază între 80 de euro şi 150 de euro.

Mai mult: gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.