spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Cum se pregăteşte PDL să-l lase din braţe pe Predoiu

- Advertisement -

Dacă PNL va intra în opoziţie, PDL va reevalua situaţia şi va lua în calcul posibilitatea susţinerii unui candidat comun al Dreptei la prezidenţiale.

Scandalul din USL nu a rămas fără ecou în PDL. Intrarea liberalilor în Opoziţie ar putea duce la o regândire a planurilor democrat-liberalilor pentru alegerile prezidenţiale. Pedeliştii ar putea susţine în cursa pentru Cotroceni din acest an un candidat al Dreptei altul decât Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a PDL, Cătălin Flutur.

„Dacă Dreapta va avea atunci, aproape de alegeri, un candidat mai bine plasat, îl vom susţine pe cel mai bine bine plasat”, a spus Cătălin Flutur, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, decizia politică a fost luată în interiorul PDL, iar democrat-liberalii nu exclud varianta susţinerii lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte.

Candidat comun cu PNL

Despre varianta unui candidat comun cu PNL a vorbit, zilele trecute, şi europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, deşi a evitat să precizeze că acesta ar fi Antonescu. Stolojan a spus că varianta unui candidat comun al Dreptei la prezidenţiale va fi discutată după alegerile europarlamentare şi poate fi luat în calcul şi PNL dacă se rupe USL şi se rezolvă unele „sechele”.

„Dacă PNL nu va mai face parte din USL, vom face o analiză. Trebuie rezolvate unele sechele. Să nu uităm că Antonescu a fost actor principal în lovitura de stat din 2012, de la suspendarea preşedintelui ţării”, a spus Stolojan.

Duminică, acesta a spus, din nou, că nu respinge o alianţă cu PNL în acest an, dar a precizat că aceasta se va realiza „fără aventurile politice iniţiate de Crin Antonescu”, „doar pe baza unui program care să respecte valorile politice de dreapta ale PDL”.

Predoiu, bun în primul tur

Surse din PDL spun că nu s-a discutat oficial despre posibilitatea ca Predoiu să nu mai intre în primul tur al prezidenţialelor drept candidat al PDL, dar că în turul doi va fi susţinut în mod clar un alt candidat al Dreptei cu şanse mai mari de câştig. Aceleaşi surse spun că pedeliştii aşteaptă alegerile europarlamentare pentru a vedea procentele pe care le va obţine fiecare formaţiune de pe dreapta, apoi, scena politică se va „reseta”. „După europarlamentare toată lumea va discuta cu toată lumea pe partea dreaptă”, au mai spus sursele citate.

Predoiu: „Sunt singurul candidat viabil”

În replică, Predoiu le-a mulţumit celor 140 de mii de membri PDL care l-au desemnat prin votul lor candidat prezidenţial. „Sunt singurul candidat viabil pe dreapta eşichierului politic şi timpul va arăta acest lucru. Voi duce la Cotroceni votul susţinătorilor. Voi câştiga prezidenţialele. Mizez pe integritate, profesionism şi patriotism”, a declarat Predoiu pentru EVZ.

Blaga, prins între promisiuni şi candidaturi

PDL se va reuni, lunea viitoare, în cadrul Colegiului Director, pentru definitivarea listei candidaţilor democrat-liberali la alegerile europarlamentare. Deocamdată au fost bătute în cuie primele patru locuri: Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Monica Macovei şi Marian Jean Marinescu. Pentru următoarele locuri, Blaga va trebui să ia o decizie săptămâna aceasta, cei cărora le-a promis un loc eligibil pe listă fiind mai mulţi decât posibilităţile partidului, au precizat surse din PDL. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai va începe pe 25 aprilie. Listele candidaturilor trebuie depuse până pe 26 martie, ora 24,00.

„Dacă Dreapta va avea atunci, aproape de alegeri, un candidat mai bine plasat, îl vom susţine pe cel mai bine bine plasat.”
CĂTĂLIN FLUTUR, preşedinte PDL Botoşani

Citiţi mai mult: Cum se pregăteşte PDL să-l lase din braţe pe Predoiu – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-se-pregateste-pdl-sa-l-lase-din-brate-pe-predoiu-1084068.html#ixzz2uHs5VRP7
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.