spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Femeia cu piciorul amputat a fost aruncata in strada de fratii ei

- Advertisement -

Necazurile se tin lant pentru Lacramioara Ispas, femeia in vârsta de 42 de ani, din Bacau, cazul ei fiind prezentat in cotidianul Desteptarea, la inceputul lunii decembrie 2013.

Nu avea 140 de lei pentru a-si lua medicatia post operatorie si din acest motiv risca sa-si piarda viata.

Cititorii ziarului au raspuns apelului disperat si din putinul lor i-au oferit bani pentru medicamente, i-au dus alimente, pentru ca nu avea nici ce mânca, si haine. Cei de la Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Bacau i-au realizat ancheta sociala si, alaturi de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, au ajutat-o sa-si intocmeasca dosarul pentru a fi incadrata intr-un grad de handicap.

A trecut prin comisia de evaluare si acum asteapta rezultatul. Dar problemele sunt departe de a se fi rezolvat. Asa cum spuneam si in materialul anterior, Lacramioara impartea un apartament ramas de la parinti, ambii decedati, cu alti frati, ei fiind sase de toti.

Are nevoie de o proteza

La inceputul anului, acestia au pus chei la fiecare camera si pe ea o lasau sa stea in carucior, in hol, pentru ca zilele trecute sa o dea afara de tot. „M-a luat un prieten, care m-a ajutat in tot acest timp, si acum stau la el in satul Pustiana, din comuna Pirjol. Initial m-au dat in hol, sa stau acolo in carut ca am stricat cu roata piciorul de la canapea, dupa care m-au dat afara de tot. Chiar ploua in ziua aceea. S-au comportat cu mine de parca eram un câine.

Eu nu am loc in apartament, dar sora mea a adus pe unul din Bucuresti sa stea la ea. Dar Dumnezeu vede tot”, spune Lacramioara. Ea asteapta acum ca sa primeasca decizia comisiei, insa are nevoie si de o proteza pentru a se putea deplasa.

„Mi-a explicat domnul doctor ca trebuie sa-mi pun proteza si am nevoie si de o alifie speciala pentru ca piciorul sa se formeze in forma de con si sa intre in proteza. Dar si aceasta este foarte scumpa. Sper ca oamenii sa ma mai ajute pentru ca sunt disperata.

Niciodata fratii mei nu mi-au dat nici macar o farfurie de mâncare, dar eu am impartit cu ei tot ce am primit. Chiar a venit si preotul de la Biserica Sf. Dumitru si le-a spus sa aibe grija de mine, pentru ca sunt in situatia asta, dar ei m-au dat afara”, a mai spus Lacramioara.

Sansele ca ea sa mai intre in casa, desi are dreptul la o parte din ea, sunt minime. Nu are nici bani si nici posibilitatea de a umbla prin instante, având in vedere ca este imobilizata intr-un carucior cu rotile.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/femeia-cu-piciorul-amputat-a-fost-aruncata-in-strada-de-fratii-ei/#sthash.uMigYYpO.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.