spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Rãzesii luptã, Stolojan face poze electorale cu pungestenii (video)

- Advertisement -

UN PROTEST ALTFEL…Stolojan a bifat în agenda sa electoralã o vizitã la Pungesti si a fãcut o pozã cu localnicii. În replicã, sãtenii din Miscarea de Rezistentã au ales un mod inedit de a protesta atât la adresa politicienilor, care vin doar în campanii electorale sã vadã problemele comunitãtii, cât si a americanilor de la Chevron. Au înconjurat, cãlare pe cai, perimetrul unde se fac pregãtiri pentru montarea sondei si au dat citire unui ultimatum celor de la Chevron.

Apropierea alegerilor europarlamentare îi determinã pe politicieni sã iasã din bârlog. Sâmbãtã, fostul premier al Românei, europarlamentarul Teodor Stolojan a descãlecat la Pungesti, dupã ce colegii sãi de partid au fãcut pregãtiri intense. La ora sosirii în localitate, pedelistii au reusit sã strângã vreo 40 de oameni, poate si din cauza unei confuzii. Delegatia era anuntatã pentru ora 11.00, iar Teodor Stolojan a ajuns cu jumãtate de orã mai devreme. Sãtenii din Miscarea de Rezistentã au ales sã protesteze la perimetrul Chevron, decât sã fie prezenti la o sedintã aranjatã în care politicienii vin sã facã poze cu tãranii disperati de nedreptãtile autoritãtilor: „Am ales un alt mod de a sanctiona pe politicienii pe care i-am invitat la Pungesti, în octombrie si decembrie anul trecut. Atunci jandarmii ne bãteau, iar noi prin sat umblam ca în lagãrele naziste. Nu-i mai bãgãm în seamã. Acum ce vor domniile lor? Sã facã poze cu sãtenii din Pungesti, ca sã dea bine la Bruxelles? Noi am ales ca în locul unei discutii fãrã rost sã mergem cãlare pe cai, la perimetrul Chevron si sã protestãm. Sã vadã toatã tara cã rãzesii din Pungesti nu au depus armele. Stiam de dinainte ce o sã spunã Stolojan. Cât de rãi sunt Ponta si ai lui de la PSD sau cã aici, la Pungesti, statul de drept nu mai existã. Parcã au uitat cã guvernul lor a cãzut în urma unei motiuni pe gazele de sist. L-as întreba pe Stolojan, unde a fost pe 16 octombrie când Costicã Spiridon si Gheorghe Munteanu erau târãti prin noroi si bãtuti de jandarmi, unde a fost pe 2 decembrie, când la patru dimineatã oamenii erau trasi cu lantul de gât prin santuri. Atunci aveam nevoie de un sfat, de o încurajare. Au stat ascunsi si-si frecau mâinile de bucurie cã Chevron a reusit sã-si bage utilajele la lucru. Parcã-i aud cum spuneau cã investitorii strãini nu trebuie alungati din România, doar pentru cã niste preoti apocaliptici si activiste de mediu fãrã cãpãtâi îi sperie pe tãrani”, a spus Ticu Pâslaru, unul din liderii Miscãrii de Rezistentã.

Sãtenii din Rezistentã le-au dat ultimatumul celor de la Chevron

În timp ce Stolojan si oamenii adunati de PDL la cãminul cultural, închiriat pe 50 de lei, dezbãteau „intens” problemele din Pungesti, rãzesii au pornit cu caii în jurul perimetrului Chevron cântând. Le-au citit celor de la Chevron si companiiilor de constructii MIF si Dafora un document prin care le cereau sã pãrãseascã zona deoarece se aflã pe un teren în litigiu, iar autoizatiile de mediu si de constructie sunt eliberate ilegal. „Le-am dat ultimatum atât constructorilor, cât si celor de la Chevron. Le-am spus cã nu sunt bineveniti la noi, în Pungesti. Inclusiv soferilor care transportã materiale de constructii le-am spus cã dacã sunt români adevãrati si tin cu adevãrat sã creascã copii într-o tarã curatã fãrã ape poluate, sã nu mai vinã. Mai bine sã-si dea demisiile decât sã fie pãrtasi la crimã cu niste companii strãine, care vin la noi în tarã si de dragul profiturilor mari vor sã ne otrãveascã”, a declarat Ion Lãzurcã, un sãtean din Armãsoaia si un protestatar din nucleul dur al Miscãrii de Rezistentã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.