spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

LET’S CHANGE THE STORY. Minţile STRĂLUCITE ale României care „au invadat” Marea Britanie: „Şi noi suntem români”

- Advertisement -

Gândul continuă campania LET’S CHANGE THE STORY cu poveştile unor studenţi români care fac performanţă în Marea Britanie şi care nu au fost ocoliţi de retorica discriminatorie construită împotriva românilor de tabloidele engleze şi de un grup de politicieni în căutare de capital electoral.

După ani de dezbatere anti-români şi bulgari, studenţii români din Marea Britanie au ajuns victime colaterale. Au plecat din ţară în căutarea unei educaţii mai bune, în speranţa unui viitor mai bun. Sunt printre cei mai buni tineri pe care îi are România, minţi strălucite şi mentalităţi noi, care ar avea potenţialul să facă această ţară mai bună, mai prosperă, mai cinstită. Se află, însă, în Marea Britanie, la fel cum alţii de vârstele lor sunt în Franţa sau în Italia, în Germania ori Danemarca. Mulţi dintre ei vor şi rămâne acolo, pentru că, la absolvire, vor deveni mână de lucru prea scumpă în ţara lor. Din locul în care beneficiază de o educaţie de top, însă, asistă la dezbaterea anti-români şi bulgari. Recent, au devenit ei înşişi victime, după ce statul britanic a decis să le suspende bruscîmprumuturile de subzistenţă şi să le ceară dovezi că au avut până acum şi că au de acum înainte dreptul la ele.

Am încercat, prin demersul LET’S CHANGE THE STORY, să rescriem povestea românilor din Marea Britanie. După un an de campanie mincinoasă şi articole false, precum cel din Daily Mail demontat de gândul printr-o anchetă realizată împreună cu un jurnalist britanic, am început, prin mesajele cititorilor noştri, să arătăm că cei mai mulţi dintre români sunt sunt aşa cum îi prezintă tabloidele. Muncesc ca orice britanic, îşi plătesc taxele, contribuie la dezvoltarea Marii Britanii. Acum, vă prezentăm poveştile mai multor tineri excepţionali, care au plecat din România să studieze în Marea Britanie şi care, sătui de stereotipuri, au decis să se implice în campania noastră, pentru a-i face şi pe alţii să le urmeze exemplul. Vouă, cititorilor, v-au pregătit scrisori, nouă ne-au spus poveştile de succes, ne-au arătat CV-urile lor impresionante şi unii dintre ei au realizat un clip prin care contribuie la campania LET’S CHANGE THE STORY.

CONTEXT: PE SCURT, CUM S-A AJUNS AICI

Pe scurt, ei sunt:

– Daniel Iacob, şef de promoţie în România şi absolvent de relaţii internaţionale la Universitatea din Portsmouth, este masterand la University College London, unde studiază guvernanţă globală. În paralel, este Senior Engagement Manager al clubului de consultanţă Cambridge şi lucrează cu un start-up din Silicon Valey.

– Otilia Dinoci este studentă în anul 3 la publicitate şi studii media în cadrul Universităţii din Huddersfield şi şi-a ales ca temă pentru cercetarea finală un studiu de caz despre migraţie, în care analizează cum au fost prezentaţi românii de ziarele britanice.

Andra Necula a studiat biologie moleculară la University of York, iar acum îşi face doctoratul la Oxford, în domeniul imunologiei. Pe scurt, Andra lucrează la descoperirea unor leacuri pentru boli considerate acum incurabile. Semnătura ei apare în numeroase publicaţii ştiinţifice din Europa şi a primit mai multe medalii la competiţii ştiinţifice.

– George Ciocan studiază turismul la Universitatea din Portsmouth şi a lucrat un an în SUA, la Walt Disney.

– Dragoş Ureche este student al facultăţii de construcţii din cadrul Universităţii din Sheffield şi speră ca, în 10-15 ani, să se întoarcă în România şi să lucreze în industria noastră.

– Cristian Leaţă este masterand în economie şi politică, în cadrul Universităţii din Glasgow, preşedinte al Societăţii de Studenţi Români din Glasgow şi beneficiar al unei burse de un an la Universitatea din Hong Kong. Vrea să se întoarcă în România în următorii doi ani, pentru a reda românilor „încrederea în procesul de guvernare”.

Dacă vreţi să susţineţi  demersul de restabilire a adevărului despre românii din Marea Britanie, completaţi formularul campaniei LET’S CHANGE THE STORY (găsiţi linkul mai jos).gândul va publica mesajele voastre, pentru a arăta adevăratele poveşti despre românii din Europa şi pentru a pune presiune pe Daily Mail, cel mai citit ziar online din lume, să renunţe la discursul discriminatoriu cu privire la cetăţenii din România şi Bulgaria.

gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.