spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Amendat cu 1.000 de lei, după ce a sunat la 112 să reclame tăierea unor copaci din centrul Sucevei

- Advertisement -

Un tânăr sucevean care trecea, ieri, pe strada Ciprian Porumbescu spre Curtea Domnească, din municipiul Suceava a văzut, la un moment dat, două autoutilare şi mai multe persoane care tăiau copaci şi puieți, iar lemnul rezultat era încărcat într-un autoturism Matiz privat.

Nu s-a dus să-i întrebe pe oameni ce fac, ci a sunat la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi a spus ce a văzut. „Maşinile erau cu portierele deschise şi cu manele la maximum, dar n-am sunat pentru manele, ci pentru că mă deranjează, ca cetăţean, când se taie copacii şi pentru că nu am înţeles de ce lemnul rezultat era încărcat într-o maşină privată”, ne-a declarat Radu Babei. El a mai povestit că, în scurt timp, i-a telefonat un poliţist care l-a invitat „la locul faptei” şi l-a informat că este vorba despre o acţiune a Primăriei Suceava, că muncitorii au acte în regulă, iar el este amendat cu 1.000 de lei pentru că a apelat abuziv apelul unic de urgenţă.

Indignat, Radu Babei le-a spus poliţiştilor că a telefonat deoarece Matiz-ul ticsit cu lemne i s-a părut suspect, că a informat operatorul exact despre ce este vorba atunci când a sunat şi că nu i se pare normal să primească amendă. Ca atare, a refuzat să semneze procesul verbal şi a afirmat că de acum înainte îşi va tempera spiritul civic şi în cazul în care s-ar întâmpla să asiste la infracţiuni mai grave, precum un furt, o tâlhărie sau o crimă. „Eu nu m-am dus la cei care tăiau copacii să le cer actele, am sunat la 112, aşa mi s-a părut firesc. Altă dată însă nu mai sun, indiferent ce s-ar întâmpla!”, a mai declarat Radu Babei.

Tânărul a mai povestit că i-a explicat operatoarei de la 112 exact ce a văzut la faţa locului, iar dacă respectiva considera că nu este o urgenţă ar fi trebuit să-i comunice acest lucru.

Amenda este de la 500 la 1.000 de lei, dar lui Radu Babei i s-a dat cea maximă

Explicaţia pe care ne-a oferit-o şoferul autoutilitarei pentru lemnele din Matiz a fost că acest autoturism îi aparţine tot lui, iar lemnul rezultat din tăierea copacilor ar fi urmat să îl transporte la serele Primăriei Suceava.

Amenda pentru „apel abuziv” la 112 este între 500 şi 1.000 de lei, însă, din motive ştiute numai de către poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, tânărul a primit amenda maximă.

Contactat în legătură cu această situaţie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, ne-a declarat că apelul la 112 s-a înregistrat în jurul orei 13.30.

Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a constatat că nu se confirmă nimic din cele reclamate. „Erau patru muncitori de la domeniul public care efectuau activităţi de toaletare a copacilor în baza documentaţiei avizate de la primărie, iar muzica nu era nici măcar pornită. Nu s-a constatat a fi comisă vreo faptă contravenţională sau penală, astfel încât i s-a adus la cunoştinţă reclamantului că este o situaţie de apelare abuzivă a numărului de urgenţe 112, sancţionată potrivit OUG 34/2008”, arată subcomisarul Epureanu, precizând că tânărul a avut şi o „atitudine neconformă” vizavi de agentul constatator.

„Maximul de amendă a fost stabilit de agentul constatator. Dacă tânărul în cauză consideră nejustificată sancţiunea primită, o poate contesta în instanţă”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-02-21/Amendat-cu-1000-de-lei-dupa-ce-a-sunat-la-112-sa-reclame-taierea-unor-copaci-din-centrul-Sucevei#ixzz2u2SYWUrb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.