spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Minora dispărută şi cazată la Sihăstria Rarăului, readusă la mănăstire cu poliţia

- Advertisement -

Poliţiştii care anchetează cazul dispariţiei Iuliei Ionescu, eleva din Bucureşti care a pus în alertă o armată de oameni şi mai multe instituţii ale statului, au reconstituit traseul pe care minora în vârstă de 15 ani l-a urmat după fuga de acasă. Deşi iniţial s-a spus că fata a stat doar o singură noapte la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, în realitate, ea a petrecut două nopţi în această locaţie.

Călugării de aici ştiau acest aspect, dar stareţul mănăstirii spune că a aflat abia vineri seară, la spovedanie, cine se ascunde la Sihăstria Rarăului. Asta în ciuda faptului că joi după-amiază maşina în care se afla şi arhimandritul Ioan a luat-o pe Iulia Ionescu de pe drumul care vine dinspre Câmpulung Moldovenesc şi a adus-o la mănăstire.

„Vineri când a venit poliţia şi a întrebat despre o fată din Bucureşti le-am spus că nu este, dar eu nu ştiam că e aici, pentru că nu stau de vorbă cu toţi pelerinii, că-s foarte mulţi. Abia vineri seară, când a venit la spovedanie, s-a descărcat şi am aflat cine este şi cu toţii am hotărât s-o urcăm într-o maşină şi s-o ducem la gară la Suceava să plece acasă la părinţii ei”, a povestit arhimandritul Ioan.

Reconstituirea traseului urmat de Iulia a avut loc marţi după-amiază, ocazie cu care s-a mers şi la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, acolo unde poliţiştii au dorit să ştie ce s-a întâmplat în cele două zile, respectiv unde a dormit minora, unde şi ce a mâncat, dar şi ce a făcut când nu s-a rugat.

„A venit aici împreună cu tatăl ei şi mai mulţi poliţişti pentru a reconstitui faptele. Eu am dat mai multe răspunsuri la întrebările lor şi cu toţii au plecat după ce au luat datele care-i interesau”, a declarat monahul Marcu.

Nu a fost singurul călugăr audiat de anchetatori, aceeaşi procedură fiind urmată pentru toţi slujitorii Mănăstirii Sihăstria Rarăului.

„Când ne-a revăzut, de bucurie, fata a plâns şi părea împăcată sufleteşte”

În ceea ce priveşte revederea cu Iulia, stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului spune că a fost una emoţionantă. „Plângea de bucurie, iar tatăl ei mi-a mulţumit că am avut grijă de ea. Şi poliţiştii mi-au mulţumit şi au spus să stăm liniştiţi că nu se întâmplă nimic. Tatăl ei este un om credincios şi el, iar ea este o fată deosebită. Şi fata şi tatăl au fost foarte recunoscători şi mulţumiţi sufleteşte, pentru că aici a găsit ea alinare şi hotărârea de a se întoarce înapoi. Când ne-a revăzut, de bucurie, fata a plâns şi părea împăcată sufleteşte”, a arătat arhimandritul Ioan.

Şi ceilalţi pelerini care erau la Mănăstirea Sihăstria Rarăului în momentul reconstituirii au recunoscut-o imediat pe Iulia Ionescu.

„După cum arăta, părea bucuroasă că se întoarce aici unde s-a spovedit. Eu spun că era fericită, mai ales că şi râdea”, a arătat Ilie Cosma, unul dintre martori.

Cel mai probabil, reconstituirea traseului urmat de Iulia a venit în urma declaraţiilor pe care le-a dat la poliţie. În ceea ce priveşte prima noapte în care fata a dispărut de acasă, se pare că aceasta a mers cu un microbuz până în judeţul Neamţ, iar a doua zi dimineaţă a luat un alt mijloc de transport care a adus-o în judeţul Suceava, pentru a fi preluată joi după-amiază de maşina călugărilor de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului.

Chiar dacă au trecut cinci zile din momentul în care fata a fost regăsită, până acum aceasta nu a apărut în public, fiind ascunsă de anchetatori mai ceva ca odoarele bisericeşti.

Iulia Ionescu a dispărut de acasă miercuri, 12 februarie, şi a fost găsită sâmbătă după-amiază în trenul internaţional Moscova – Sofia, căruia i-au fost ataşate două vagoane de la Suceava până la Bucureşti.

Minora a ajuns în Gara Burdujeni cu o maşină a Mănăstirii Sihăstria Rarăului, iar călugărul care a însoţit-o a fost cel care i-a cumpărat bilet de tren, iar mai apoi fata şi-a anunţat mama că revine acasă.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-02-20/Minora-disparuta-si-cazata-la-Sihastria-Raraului-readusa-la-manastire-cu-politia#ixzz2twLaAbXo

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.