spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Cum ar tranşa Băsescu criza din USL: „Îi propun lui Ponta să cedeze. Faceţi-l, frate, prim-vicepremier pe Iohannis!”

- Advertisement -
După 13 zile de criză în USL, preşedintele Traian Băsescu îi sugerează public premierului Victor Ponta să accepte cererea PNL de a-l nominaliza pe Klaus Iohannis şi vicepremier, nu doar ministru de Interne. Şeful statului susţine că prelungirea conflictului în interiorul Guvernului este riscantă în condiţiile instabilităţii din Ucraina.

Preşedintele Traian Băsescu îi propune premierului Victor Ponta să fie el cel care cedează în faţa PNL, pentru a rezolva criza din USL. „Îi propun să îi cedeze PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier. Nu-i niciun capăt de ţară dacă Iohannis va fi prim-ministru”, a cerut public Băsescu.

Şeful statului i-a acuzat pe cei doi lideri ai USL că „se joacă de-a Guvernul”, riscând să includă România într-o zonă de instabilitate pe fondul conflictului din Ucraina. „Nu ne mai putem juca de-a Guvernul. Doi politicieni lipsiţi de maturitate se joacă de-a Guvernul, în condiţiile în care la graniţă avem aproape un conflict deschis. Este foarte uşor pentru analişti să includă şi România în zona de instabilitate pentru că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu reuşesc să pună orgoliile jos şi să dea o soluţie acestei remanieri”, a susţinut Băsescu.

Dincolo de concesia pe care i-a propus-o premierului, preşedintele a plusat, sugerând inclusiv că Iohannis ar trebui să primească o titulatură distinctă ce cea a celorlalţi vicepremieri pentru încheierea conflictului. „Mă întorc la castravete. Ponta şi Antonescu, chiar nu sunteţi responsabili? Faceţi-l, frate, prim-viceprim-ministru pe Iohannis, dar încetaţi criza!”, a adăugat Băsescu, în opinia căruia „un există de fapt o problemă”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.