spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Noi violenţe în Ucraina. Parlamentul a fost evacuat. Protestatarii au spart mai multe depozite de armament, iar poliţia s-a retras din Piaţa Independenţei LIVE STREAM

- Advertisement -
Violenţele de la Kiev au escaladat. Numărul morţilor a ajuns la 28, pe străzi se trage cu arme de foc, iar comunitatea internaţională priveşte cu îngrijorare la situaţia din Ucraina. Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia şi-au anulat întâlnirea cu preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici din „motive de securitate”.

Numărul morţilor a ajuns la 28 în Ucraina, potrivit Ministerului Sănătăţii. Alte 287 de persoane au fost spitalizate, dar numărul răniţşilor este de ordinul sutelor. Foarte mulţi dintre aceştia refuză să se mai interneze de frică să nu fie arestaţi de autorităţi.  Printre răniţi e numără doi cetăţeni străini şi patru adolecenţi. În ciuda unui armistiţiu anunţat miercuri, confruntări violente au izbucnit din nou joi dimineaţa. Situaţia este acum mult mai gravă, după ce protestatarii au spart mai multe depozite de armament şi dispun acum de muniţie. În timpul nopţii, protestatarii au consolidat baricadele.

Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele din cauza violenţelor, iar miniştrii miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia şi-au anulat întâlnirea cu preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici din „motive de securitate”.

Parlamentul Ucrainei a fost evacuat după ce protestatarii au determinat forţele de securitate să se retragă din Piaţa Independenţei din Kiev. Poliţia susţine că 20 dintre agenţii săi au fost răniţi, potrivit Russia Today. Poliţiştii ar fi fost împuşcaţi în timp ce încercau să controleze mulţimea formată din aproximativ 3.000 de protestatari.

Cititi: http://www.gandul.info/international/noi-violente-in-ucraina-parlamentul-a-fost-evacuat-protestatarii-au-spart-mai-multe-depozite-de-armament-iar-politia-s-a-retras-din-piata-independentei-live-stream-12119797

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.