spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

monitorulsv.ro: Aproape jumătate dintre polițiștii din județ, reclamați în 2013 pentru abuzuri

- Advertisement -

Aproape jumătate dintre poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost reclamaţi în cursul anului trecut pentru diferite abuzuri.

Potrivit statisticilor, în 2013 au fost înregistrate nu mai puţin de 602 petiţii în cadrul cărora au fost reclamaţi 560 de poliţişti, din care 99 de ofiţeri şi 461 de agenţi de poliţie.

Redacţia Monitorului a făcut o cerere către Biroul de Presă al IPJ Suceava prin care a cerut date despre aceste reclamaţii, iar răspunsul a constat în câteva date seci, prezentate în câteva rânduri.

„Din totalul petiţiilor, 283 au fost înaintate la unitățile de Parchet competente, iar 15 au fost înaintate DGA – Serviciul Teritorial Suceava”, ni se explică în răspunsul primit de la poliţia judeţeană, cu precizarea că în urma verificărilor efectuate s-au dispus 66 de atenţionări şi patru cercetări prealabile.

„Pe linia cercetărilor prealabile au fost înregistrate şapte cercetări, privind trei ofiţeri şi şapte agenţi de poliţie”, se mai arată în adresa primită de la IPJ Suceava.

Am solicitat încă de săptămâna trecută să ni se răspundă concret ce abateri au comis poliţiştii sancţionaţi, cum s-au concretizat cercetările prealabile şi, de asemenea, ce nereguli au vizat acestea, precum şi câte cadre sunt puse la dispoziţia unităţii (fiind trimise în judecată), însă răspunsul întârzie să apară.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-02-19/Aproape-jumatate-dintre-politistii-din-judet-reclamati-in-2013-pentru-abuzuri#ixzz2tqdrQtJ1

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.