spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Gigi Becali, viaţă de «bancher» în celula fără ploşniţe. Cum o duce, în realitate, latifundiarul la pușcărie

- Advertisement -

Afaceristul doreşte să fie operat de hernie de disc la Viena. În faţa celulei sale de la Jilava se formau cozi de zeci de condamnaţi care-i cereau ajutorul.

Patronul Stelei, Gigi Becali, aşteaptă astăzi în Penitenciarul Poarta Albă (judeţul Constanţa), înfăşurat întrun guler cervical, decizia judecătorilor de a-i permite sau nu să se opereze de hernie de disc în capitala Austriei.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, ieri, amânarea cu o zi a pronunţării de întrerupere din motive medicale a pedepsei de trei ani şi jumătate pe care o execută omul de afaceri în urma condamnărilor din dosarele „Valiza”, „Schimbul de Terenuri” şi „Sechestrarea hoţilor de maşini”.

Saltea fără ploşniţe şi temniţă curată

Şeful Stelei susţine că are de mulţi ani dureri la coloană, iar boala s-a agravat în Penitenciarul Jilava, unde a fost „torturat psihic”.

„Evenimentul zilei” a aflat că, Gigi Becali a fost tratat relativ bine la Jilava. A stat într-o celulă de 20 metri pătraţi, de două persoane. Camera era proaspăt curăţată, iar salteaua era nouă şi nu avea plosniţe, prezente în restul temniţelor. Şi WC-ul său era cumpărat de curând, iar la duş nu mergea decât singur, spun surse din Penitenciar.

În curte, Gigi era scos doar alături de deţinuţi liniştiţi. De altfel, presa tabloidă a publicat, în 2013, fotografii cu Becali aflat în curtea Penitenciarului la o şuetă cu ex-procurorul Maximilian Bălăşescu, condamnat la cinci ani pentru mită. Mai mult, la bustul gol, Becali relaţiona prieteneşte şi cu restul deţinuţilor scoşi la aer de gardieni.

Afaceristul avea la Jilava un regim semi-deschis, astfel încât uşa temniţei sale era mereu deschisă în timpul zilei. „În unele momente se formau cozi de 10-20 de deţinuţi care aşteptau să intre la Gigi pentru a cere bani împrumut pentru familiile din libertate.

Cereau bani pentru copii, soţii, dar şi pentru ei, să-şi cumpere o locuinţă. Alţii doreau un loc de muncă la eliberare”, ne-a declarat unul dintre apărătorii săi. Becali ajunsese să fie supranumit „bancherul Jilavei”.

Mutat, la sfârşitul anului trecut, la Penitenciarul de la Poarta Albă, afaceristul a avut parte şi aici de colegi de trebă, evitând criminalii şi pedofilii. „Nu poţi să-l pui pe Becali cu toată lumea la rând”, a declarat directorul închisorii, Gelu Dincă.

Citiţi mai mult: Gigi Becali, viaţă de «bancher» în celula fără ploşniţe – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/gigi-becali-viata-de-bancher-in-celula-fara-plosnite-1083331.html#ixzz2tqaL8Ey5
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.