spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Parlamentul a dat liber presiunilor asupra Justiţiei

- Advertisement -

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii spune că articolul 276 din Codul Penal proteja Justiţia şi nu era contra jurnaliştilor.

În ciuda vocilor din sistemul judiciar care au avertizat că articolul 276 din Codul Penal protejează Justiţia împotriva presiunilor şi că abrogarea lui ar lăsa magistraţii fără apărare, Camera Deputaţilor (CD) a adoptat, ieri, iniţiativa liberală trecută de Senat în data de 4 februarie. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, astfel că articolul intitulat „Presiuni asupra Justiţiei” urmează să fie abrogat dacă preşedintele României va promulga legea.

„Articolul apăra magistraţii”

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), procurorul Gheorghe Muscalu, a reacţionat: „Din punctul meu de vedere, ca magistrat, art. 276 este OK, are o latură obiectivă clar definită şi nu lasă loc la interpretări în aplicarea sa. Nu era un articol pentru jurnalişti, pentru că jurnalismul nu presupune folosirea minciunii, ci publicarea de informaţii reale. Apăra magistraţii. Nu l-aş abroga”.

„Atacuri intervenite prin politicieni şi presa aservită”

Judecătorul Cristi Danileţ, şi el membru CSM, ne-a declarat: „Prin abrogarea art. 276 se încalcă obligaţii impuse României prin ultimele două rapoarte MCV, care atrăgeau atenţia asupra existenţei unor reglementări specifice care să ocrotească magistraţii de influenţele inadecvate şi care afectează încrederea în Justiţie”. Dezamăgit de votul dat Parlamentului, magistratul a precizat: „De regulă, aceste atacuri au intervenit, în ultimii ani, prin politicieni şi presa aservită unor interese de grup. Sper doar ca magistraţii să aibă în continuare curajul de a instrumenta dosarele doar în funcţie de lege şi probe, dincolo de orice presiuni, influenţe, imixtiuni, ameninţări”.

„Nu era un articol pentru jurnalişti, pentru că jurnalismul nu presupune folosirea minciunii, ci publicarea de informaţii reale. Apăra magistraţii. Nu l-aş abroga.”
GHEORGHE MUSCALU, procuror, vicepreşedinte al CSM

Citiţi mai mult: Parlamentul a dat liber presiunilor asupra Justiţiei – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/parlamentul-a-dat-liber-presiunilor-asupra-justitiei-1083115.html#ixzz2tmCPSHog
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.