spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Stareț de mănăstire, distrus de jocuri de noroc și cămătari

- Advertisement -

Soc la varful Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Unul din capii bisericii a fost destituit pentru ca a bagat mana adanc in conturile lacasului de cult.

Cutremur de proportii in Biserica Ortodoxa Romana. Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati preoti din Iasi este implicat intr-un scandal urias. Staretul Manastirii Golia, Vitalie Donciu, este in centrul unei povesti incredibile cujocuri de noroc, camatari si bani lipsa din gestiunea lacasului de cult. Toate acestea din cauza patimei jocurilor de noroc care a pus stapanire, se pare iremediabil, pe parintele staret Vitalie Donciu, scrie bzi.ro.

Inaltul prelat a pierdut sume mari de bani pe un site de pariuri sportive si pana la a baga mana in banii Manastirii, nu a mai fost decat un pas. Pentru ca banii nu-i mai ajungeau, parintele Vitalie Donciu a imprumutat sume mari de bani de la camatari, dar si de la mai multe persoane publice din judetul Iasi. Nu o singura data s-a intamplat ca parintele staret sa fie cautat la Manastire de „persoane dubioase”, care veneau sa-si recupereze banii. Toate aceste lucruri au ajuns si la urechile mitropolitului IPS Teofan, care a dispus un control la Manastirea Golia. In urma acestui control, se pare ca s-a descoperit o gaura financiara importanta. Situatia este cu atat mai grava, cu cat lacasul de cult este supus in prezent unui amplu proces de reabilitare.

Pusi in fata unui razboi care ar fi cutremurat Biserica din temelii, oficialii Mitropoliei au preferat sa-l schimbe din functia de staret al Manastirii Golia pe parintele Vitalie Donciu si sa nu faca public acest lucru. Practic, pentru a evita un scandal si mai amplu, fetele bisericesti au evitat sa faca vreo plangere la organele abilitate, multumindu-se doar sa-l decada din drepturi pe Vitalie. Acesta a fost demis si inlocuit repede, cazul nefiind facut public nici pana in prezent. Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, prof. Costantin Sturzu, a evitat sa detalieze motivele pentru care parintele Vitalie nu mai este staret la Manastirea Golia. „Parintele Vitalie s-a retras, intr-adevar, din functia de staret. Motivele sunt de natura personala, deci nu am ce detalii oferi despre aceasta. Deocamdata nu este numit un alt staret, ci este desemnat un consiliu de conducere, format din calugari din obstea Manastirii Golia”, a declarat prof. Constantin Sturzu.

Realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.