spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

A doua tara din lume care a legalizat EUTANASIEREA copiilor

- Advertisement -

Sub conditii extrem de stricte si numai cu acordul parintilor, legea adoptata recent permite copiilor bolnavi sa poata fi eutanasiati.

Parlamentul Belgian a adoptat legea care permite eutanasierea minorilor cu boli incurabile. Belgia devine astfel a doua tara din lume, dupa Olanda, care permite eutanasierea copiilor.

Senatorul socialist Philippe Mahoux, autorul legii belgiene care permite eutanasierea adultilor din 2002, a explicat ca a trebuit sa raspunda dorintelor exprimate de medici pediatri confruntati cu „suferinta insuportabila” a pacientilor minori, potrivit realitatea.net.

Cu aceasta lege ce oferim noi copiilor care traiesc intr-o suferinta foarte mare, in conditii dificile atat pentru parinti, cat si pentru copiii lor? Oferim posibilitatea ca ei sa moara cu demnitate si fara dureri de nesuportat”, a spus Karine Lalieux, parlamentar socialist.

Biserica Catolica a dezaprobat proiectul, in timp ce in lumea medicala parerile sunt impartite. Potrivit sondajelor, 73 la suta dintre belgieni sunt de acord cu aplicarea eutanasiei in cazul minorilor, scrie digi24.ro.

Detalii: http://www.9am.ro/stiri/International/254776/a-doua-tara-din-lume-care-a-legalizat-eutanasierea-copiilor.html#ixzz2tYv4bSEL
Follow us: @9AM on Twitter9AM.ro on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.