spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Se întâmplă ceva ciudat în Poliţia ieşeană? Noaptea coloneilor beţi criţă

- Advertisement -

Culmea şoferiei, la Iaşi: şeful de la Permise, prins beat la volan prin oraş. Acesta al doilea poliţist notoriu din Iaşi care se alege cu dosar penal după ce a fost prins băut. Tudor Minea, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări, riscă să iasă din sistem pe uşa din dos după această ispravă ruşinoasă. Colonelul a fost oprit de un echipaj rutier şi, pentru că miroasea a alcool, a fost testat, rezultatul fiind de 0,79 în aerul expirat. Săptămâna aceasta, Minea va trebui să dea explicaţii pentru fapta sa în faţa şefilor. De altfel, potrivit prefectului, Raed Arafat s-a interesat deja de situaţia de la Iaşi. În urmă cu o săptămână, un alt comisar-şef din poliţia ieşeană era şi el prins la volan în stare de ebrietate.

Cutremur de proporţii în poliţia ieşeană. Şeful Serviciului de Permise şi Înmaticulări Auto, colonelul Tudor Minea, a fost susprins de colegii săi de la Rutieră în timp ce conducea în stare de ebrietate pe drumurile publice. Minea a călcat pe bec în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind oprit de agenţi în cartierul Tudor Vladimirescu, în dreptul staţiei Unistil, la câteva sute de metri de sediul instituţiei pe care o conduce. Există suspiciunea, neconfirmată oficial, ca poliţistul să fi băut chiar în incina unităţii la care este şef, mai ales că, au precizat mai multe surse, vineri colonelul şi-ar fi serbat ziua. Pentru că mirosea a alcool, Minea a fost testat de rutieri, rezultând o alcoolemie în aerul pur expirat de 0,79. Ulterior, poliţiştii l-au transportat pe Minea la Spitalul de Neurochirurgie, unde a acceptat să i se preleveze o probă de sânge, apoi încă una, după o oră. În jurul orei 2.30, acesta a fost adus la sediul Poliţiei Rutiere. Ruşinat, colonelul a solicitat agenţilor de poliţie să fie introdus în sediu pe uşa din lateralul clădirii, mai întunecoasă, pentru a nu fi recunoscut de persoane care s-ar fi aflat în interior. „Voi v-aţi făcut treaba, asta este“, le-a spus agenţilor de poliţie, cărora le-a cerut voie să mai fumeze o ţigară înainte să intre în clădirea Poliţiei. El a încercat să intre rapid în biroul poliţiştilor, pentru a da declaraţii. Minea a fost filmat de reporterii „Ziarul de Iaşi“ pe holurile Poliţiei Rutiere, el lovindu-se de un perete înainte de a intra în birou pentru audieri. Întrebat care este motivul prezenţei sale la Poliţie, colonelul a făcut un semn cu mâna, şi a răspuns că nu ştie. În jurul orei 3, acesta a ieşit repede din biroul agenţilor şi aproape a luat-o la fugă pentru a nu fi fotografiat. „Nu am ce să spun“, a declarat Minea fără să întoarcă privirea. Contactat telefonic ieri pentru a comenta situaţia, Tudor Minea s-a scuzat şi a refuzat să comenteze.

Comisarul a plecat acasă fără permisul de conducere, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal. „Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului. A fost oprit de un echipaj de poliţie care se afla într-o acţiune rutieră la care, în acea seară, au participat mai multe echipaje de poliţie. 11 filtre au fost organizate la nivelul oraşului pentru identificarea şoferilor care încalcă legea“, a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Aceasta a mai precizat, ieri după-amiază, că probele biologice nu au fost transmise poliţiei de către reprezentanţii Institutului de Medicină Legală Iaşi. Prefectul Iaşului, Romeo Olteanu, a fost sunat în cursul dimineţii de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă creat recent în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Raed Arafat a cerut explicaţii despre conduita colonelului şi a cerut statul de personal pentru a verifica activitatea lui Minea. „Mi s-a raportat şi mie despre domnul Minea, că se aşteaptă rezultatele probelor biologice. Pot însă să precizez că, în ultimii 10 ani, domnul Minea nu a avut nicio abatere. Luni se va hotărî dacă Minea va fi chemat la Bucureşti pentru a da explicaţii sau va fi trimisă la Iaşi Comisia de Disciplină. Eu cred că va fi chemat la Bucureşti“, a declarat, pentru „Ziarul de Iaşi“, Romeo Olteanu, prefectul Iaşului. Potrivit acestuia, anul viitor colonelul Minea ar fi avut dreptul legal să se pensioneze.

Al doilea colonel căzut în plasă într-o săptămână

Tudor Minea este unul dintre cei mai cunoscuţi şefi de poliţie din Iaşi, dar şi unul dintre cei mai longevivi. Potrivit declaraţiei sale de avere, el are două apartamente în Iaşi, patru terenuri în alt judeţ şi două conturi în bancă, dintre care unul de 74.000 şi un altul de 1.550 dolari. În decursul anului 2012, Minea a încasat salarii pentru funcţia pe care o deţine în valoare de 70.000 de lei, iar soţia, de 37.000 de lei.

Şeful de la Permise este al doilea poliţist cu grad înalt care ajunge în vizorul legii, în ultimele zile, după ce a fost prins beat la volan. Comisarul-şef Petru Curelariu, de la Biroul de Investigaţii Criminale, s-a ales şi el cu dosar penal după ce a fost surprins, în urmă cu exact o săptămână, în timp ce conducea băut.

În cazul lui Curelariu, pe lângă propriul dosar, procurorii au mai demarat o anchetă în care se fac cercetări pentru favorizarea infractorului, după ce prima probă de sânge luată de medici în noaptea accidentului a dispărut. Mai mulţi medici au fost audiaţi deja în acest caz. (Andrei DÎSCĂ, Ionuţ BENEA)

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/se-intampla-ceva-ciudat-in-politia-ieseana-noaptea-coloneilor-beti-crita–40164.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.