spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Acuzat de coruptie!

- Advertisement -

Fostul director de la AJOFM Vaslui,

ACUZATII Agentia Nationalã de Integritate (ANI) a emis astãzi un comunicat de presã prin care sesizeazã faptele de coruptie de care se face vinovat fostul director al AJOFM Vaslui, Ioan Cârlan.

„Agentia Nationalã de Integritate a sesizat organele judiciare competente în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârsirea de cãtre CÂRLAN ADRIAN IOAN, Director executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncã Vaslui, a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, prevãzute de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, potrivit cãruia „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani urmãtoarele fapte, dacã sunt sãvârsite în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitãtii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”.

La data de 30 august 2010, CÂRLAN ADRIAN IOAN, în calitate de Director executiv al A.J.O.F.M. Vaslui, a semnat, în vederea asocierii, un Acord de parteneriat cu S.C. European Consulting S.R.L. (lider de parteneriat), S.C. Fed Consult S.R.L. si Institutul European de Administratie Publicã (E.I.P.A.). Prin acest acord se stabileau responsabilitãtile fiecãrui partener implicat în implementarea Proiectului „Atingerea performantelor de ocupare prin mãsuri active”, finantat prin fonduri europene nerambursabile.

Prin semnarea acestui acord, CÂRLAN ADRIAN IOAN a beneficiat de date si informatii privind posibilitatea obtinerii de venituri suplimentare, ulterior, sotia acestuia fiind angajatã în cadrul proiectului de cãtre S.C. European Consulting S.R.L., fiind obtinute venituri salariale de 15.267 Lei – ca urmare a activitãtilor desfãsurate în cadrul proiectului. Prin faptul cã a intrat în posesia unor informatii din interiorul institutiei publice unde acesta detinea functia de Director executiv, informatii pe care le-a utilizat, ulterior, pentru obtinerea unor avantaje patrimoniale sub formã de remuneratie, au fost identificate premise în sensul inexistentei unei selectii pe criterii obiective.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declansarea procedurii de evaluare. CÂRLAN ADRIAN IOAN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Agentia Nationalã de Integritate îsi exercitã atributiile cu respectarea principiilor legalitãtii, confidentialitãtii, impartialitãtii, independentei operationale, celeritãtii, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare”, se aratã în comunicatul emis de ANI

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.