spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

RiICHARD MOLLER NIELSEN, antrenorul care a condus Danemarca spre titlul european din 1992, a murit

- Advertisement -

RiICHARD MOLLER NIELSEN. Selecţionerul Danemarcei la Campionatul European de fotbal din 1992, RiICHARD MOLLER NIELSEN, a decedat, joi, la vârsta de 76 de ani după o boală lungă, informează uefa.com.

RiICHARD MOLLER NIELSEN a condus Danemarca spre singurul titlu european din istorie. Portarul Peter Schmeichel l-a caracterizat pe RiICHARD MOLLER NIELSEN: „o inspiraţie, profesorul şi prietenul meu”.

În 1992, RiICHARD MOLLER NIELSEN a avut la dispoziţie doar zece zile pentru pregătirea turneului, după ce Danemarca a fost aleasă să participe la turneul final ca urmare a excluderii Iugoslaviei.

După ce au terminat pe locul doi în grupă, danezii au învins Olanda la loviturile de departajare în semifinale, iar în ultimul act de la Goteborg au dispus de Germania cu scorul de 2-0.

„El a fost poate cel mai mare antrenor pe care fotbalul danez l-a avut. A fost o adevărată onoare să joc sub comanda sa. A luat deciziile corecte la momentele potrivite. El a fost antrenorul de care aveam nevoie în situaţia în care ne aflam, când nu ne-am pregătit deloc”, a declarat John Jensen, marcatorul primului gol al finalei din urmă cu 22 de ani.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:http://www.realitatea.net/riichard-moller-nielsen-riichard-moller-nielsen_1379497.html#ixzz2tHBdMDUk
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.