spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

ziaruldeiasi.ro: Procesul celor 11 poliţişti de la Rutieră condamnaţi la puşcărie se reia luna viitoare

- Advertisement -

Judecătorii au fixat termenul de reîncepere a procesului din dosarul „Rutiera“, după ce sentinţa din primă instanţă a fost atacată în apel. Ma­gistraţii Curţii de Apel Iaşi vor analiza aşadar condamnările în cascadă date de Tribunal, în primă instanţă, în cazul celor 14 poliţisti de la Rutieră acuzaţi de corupţie începând de luna viitoare. Primul termen de judecată va fi pe 11 martie. Reamintim că toţi cei 14 poliţişti acuzaţi că ar fi primit bani sau bunuri de la şoferi pentru a nu le întocmi dosare penale au fost condamnaţi, în octombrie 2013, 11 dintre aceştia primind închisoare în regim de detenţie. Pedepsele cu executare variază între trei şi patru ani, cele mai mari fiind primite de Vănel Carp şi Ioan Răzvan Marciuc. O pedeapsă mare a primit şi agentul Marius Dănuţ Melniciuc (3 ani şi 10 luni) în timp ce restul poliţiştilor – Lucian Munteanu, Iulian Lazăr, Bebi Constantin Ma­nole, Cristian Ciubotaru, Constantin Bulancea, Cătălin Harnagea, Petri­şor Daniel Lupu şi Gelu Captalan – au primit între 3 şi 3 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie. Condamnări cu suspendare au primit George Bîrsariuc, Marius Martin şi Cristian Dan Grecu: toţi câte trei ani, pe un termen de încercare de cinci ani.
Dosarul „Rutiera“ a conţinut, iniţial, numele a 54 de poliţişti de la Serviciul Rutier, asupra tuturor planând suspiciuni de corupţie. Mare parte dintre aceştia au primit scoatere de sub urmărire penală, fiind trimişi în judecată doar 14 agenţi. Aceştia au fost acuzaţi că ar fi primit, în mod repetat, diferite sume de bani de la şoferii opriţi în trafic. În schimb, poliţiştii fie nu îi sancţionau pe conducătorii auto, fie le dădeau un simplu avertisment. Totul a pornit după ce administratorul unei societăţi comerciale, ce avea telefonul interceptat, a discutat cu doi agenţi rutieri pentru a scăpa un angajat de o sancţiune. Discuţia a ajuns la anchetatori, care au decis, ulterior, să îi pună sub urmărire pe toţi rutierii suspectaţi că ar primi mită în trafic.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/procesul-celor-11-politisti-de-la-rutiera-condamnati-la-puscarie-se-reia-luna-viitoare–39924.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.