spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Un FACTOR INEDIT sporește numărul ATACURILOR de cord

- Advertisement -

Dacă aveți probleme cu inima, stați cu ochii pe termometru

Oamenii de știință americani vin cu o teorie cel puțin bizară, pentru a explica ce anume influențează declanșarea unui infarct. Potrivit acestora, de vină sunt schimbările bruște de vreme.

“Temperatura de afară nu este un lucru pe care l-am asocia în mod normal cu atacul de cord, însă noi credem că există o legătură puternică între cele două”, explică  Judith H. Lichtman, profesor epidemiolog la Universitatea Yale.

Studiul acesteia a scos la iveală faptul că numărul spitalizărilor din cauza unui atac de cord scade odată cu lunile de vară și crește în cele de iarnă. Deși cercetările pe baza acestui subiect sunt abia la început, medicii spun că, cea mai bună metodă de prevenție nu este urmărirea constantă a previziunilor meteo, ci exercițiul fizic, mâncatul sănătos și renunțarea la alcool și tutun. Amintim că principalele simptome ale unui infarct sunt: tremuratul mâinilor sau a picioarelor, dureri puternice de cap, vedere încețoșată și imposibilitatea de a articula cuvintele.

www.doctorulzilei.ro

Acest articol este proprietatea Doctorul Zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite – revista Doctorul Zilei, iar pentru publicațiile online – www.doctorulzilei.ro
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.