spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Leul, în cădere. SE SCUMPESC creditele în lei!

- Advertisement -

Moneda naţională s-a depreciat în cea de-a doua parte a şedinţei de tranzancţionare de ieri dar şi în această dimineaţă în raport cu euro.

Cotaţia indicată la ora 11.30 de Reuters era de 4,4920 lei pentru un euro, în condiţiile în care oficialul de ieri al BNR a fost de 4.4779 lei/euro.

„O pierdere de 0,5% în ultimele două şedinţe nu indică neapărat începutul unei tendinţe de depreciere pentru leu. Totuşi, într-o perspectivă regională, leul a avut evoluţii mai slabe în ultimele două zile, pe măsură ce turbulenţele în scădere din climatul extern au făcut loc tensiunilor politice interne”, scriu analiştii ING bank România în raportul zilnic.

Advertisement
„Dacă primele au fost întâmpinate cu intervenţii valutare consistente din partea BNR, credem că şi cele din urmă vor conduce la un comportament similar în cazul în care vor afecta semnificativ leul”, estimează aceştia.

În aşteptarea intervenţiilor BNR, mişcările investitorilor au condus la creşterea ratelor de dobândă interbancară. Indicele Robor indicat de BNR a urcat la 3,98% pe an, de la 3,58% pe an, ieri.

Pe un trend crescător sunt şi valorile Robor la 3 şi 6 luni, în funcţie de care se calculează dobânzile creditelor în lei.

Astfel, Robor la 3 luni a crescut de la 2,99% pe an, ieri, la 3,09% pe an, astăzi.

Valoarea indicelui la 6 luni a crescut de la 2,75% pe an, ieri, la 2,81% pe an, astăzi.

Citiţi mai mult: Leul, în cădere. SE SCUMPESC creditele în lei! – Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/leul-in-cadere-se-scumpesc-creditele-in-lei-1082169.html#ixzz2tC9ARR34
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.