spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

SCANDAL ÎN USL. Tata-socru intervine. Ilie Sârbu îi zgâlţâie scaunul lui Antonescu

- Advertisement -

Refuzul PNL de a accepta numirea a încă unui vicepremier, de la PC, ar putea să-i coste preşedinţia Senatului.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, i-a avertizat pe liberali că, dacă nu vor accepta ca şi PC să deţină un post de vicepremier, ei ar putea să rămână fără funcţia de preşedinte al Senatului, deţinută de Crin Antonescu. „Dacă se ajunge la chestia asta, nu vă bazaţi pe senatori, că majoritatea o avem noi. Deci nu vă duceţi pe zone din astea…. Noi avem majoritatea absolută, putem face orice schimbare. Nu se pune problema, dar nu vrem să ajungem în situaţia asta”, a declarat Ilie Sârbu la Antena 3, potrivit ştiripesurse. ro. Sârbu a mai spus că el nu înţelege de ce PNL vrea ca PC să fie discriminat. „Nu văd care ar fi pierderea, doar de imagine, că nu poate să apară Iohannis de mână cu Daniel Constantin (…) De ce boală suferă Daniel Constantin?”, a întrebat Sârbu.

Revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor în cazul în care încalcă Constituţia sau Regulamentul Senatului. De asemenea, poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. Pentru a fi aprobată e nevoie de votul secret al majorităţii senatorilor, funcţia de preşedinte devine vacantă şi, imediat, se organizează alegeri. PSD şi PC au în acest moment la Senat 84 de voturi, iar pentru majoritate simplă le mai trebuie doua voturi, pe care le -ar putea obţine fie de la cei cinci independenţi, fie de la UDMR, care are opt senatori.

PC „preia” revoluţia bunului simţ

Pentru că s-a delimitat ferm de Dan Voiculescu şi a susţinut că liberalii nu sunt de acord să apară al patrulea post de vicepremier, pentru PC, Antonescu a fost ironizat de Daniel Constantin.

„E regretabil că domnul Antonescu promovează o politică a jignilor şi a scandalului. Nu-i nimic, vom face noi politica bunului simţ, dacă pentru el a fost doar un slogan gol de conţinut”, a declarat preşedintele PC. Dacă negocierile vor eşua, iar cei patru propuşi nu ar ajunge în Guvern, probabil că ar însemna că PNL-ul nu se mai află la guvernare, a spus şi purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

„Noi avem majoritatea absolută, putem face orice schimbare.”
ILIE SÂRBU, liderul sentaorilor PSD

Citiţi mai mult: Tata-socru intervine. Sârbu îi zgâlţâie scaunul lui Antonescu – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/scandal-in-usl-tata-socru-intervine-ilie-sarbu-ii-zgaltaie-scaunul-lui-antonescu-1082099.html#ixzz2tC8n0rWC
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.