spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

NUMARUL FUMATORILOR scade DRAMATIC. Sunt cele mai OPTIMISTE statistici din ultimii 80 de ani!

- Advertisement -

Un studiu naţional din Marea Britanie arată că, în 2013, numărul fumătorilor a scăzut sub „bariera” de 20%, ajungând la 19,3%. Este pentru prima oară în ultimele opt decenii când se înregistrează aceste cifre. Oficialii pun această evoluţie pe seama măsurii de interzicere a fumatului în maşinile care transportă copii.

Rata fumătorilor din Marea Britanie a ajuns la 19,3%, cea mai scăzută din ultimii 80 de ani, arată un studiu naţional realizat de cercetătorii de la „University College London”. Cifrele vin în urma măsurii premierului britanic de a interzice fumatul în maşinile care transportă copii, menită să limiteze efectele fumatului pasiv, relatează dailymail.co.uk.

În anul 1962, nu mai puţin de 70% dintre bărbaţi şi 40% dintre femei fumau. După 1970, prevalenţa dependenţei de fumat a început să scadă cu aproximativ 0,6% pe an.

Autorităţile speră ca acum, odată cu scăderea ratei fumatului sub „limita psihologică” de 20%, un număr şi mai mare de persoane să fie motivate să renunţe la acest viciu. Ţinta oficialilor rămâne în special reducerea fumatului în rândul tinerilor.

Citiţi mai mult: NUMARUL FUMATORILOR scade DRAMATIC. Sunt cele mai OPTIMISTE statistici din ultimii 80 de ani! – Sănătate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/numarul-fumatorilor-scade-dramatic-sunt-cele-mai-optimiste-statistici-din-ultimii-80-de-a-1081952.html#ixzz2t6BdYyXD
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.