spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Basescu: Vreau ca BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt

- Advertisement -

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca BNR trebuie „sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt”, el acuzand Banca Nationala de implicare in masurile privind „electorata”, sustinute de Victor Ponta in negocierile cu FMI.

„Am luat nota de afirmatia lui Victor Ponta in care a multumit guvernatorului BNR ca au muncit doua luni cu echipa pentru aceasta electorata. Nu mi-a venit sa cred ca BNR ar fi implicata in acest proiect electoral, pentru ca este un fals, o pacaleala pentru cei care vor beneficia de ea. Am verificat si, intr-adevar, ideea a venit de la BNR. Nu as mai vrea sa il vad pe mierosul purtator de cuvant al BNR-ului, explicandu-ne cum Banca Nationala nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase”, a comentat Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele a spus ca a verificat cand s-a lansat ideea privind „electorata”. „S-a lansat dupa intalnirea pe care Fondul a avut-o cu mine, luni dimineata, la o intalnire cu Banca Nationala, la care a participat si ministrul Bugetului, Voinea”, a spus seful statului.

El a adaugat: „Or, Mugur Isarescu sa spuna «A mintit Ponta», dar ii va fi greu sa spuna, pentru ca la el in Banca Nationala s-a discutat cu Fondul, fara ca eu, care trebuie pana la urma sa semnez aceasta scrisoare, sa dau acest mandate, fara sa ma informeze cineva. Nici Fondul nu era informat duminica”.

Traian Basescu a continuat: „Vreau ca BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt. Imediat trebuie sa o paraseasca. Stiu care este prestigiul BNR, institutiile financiare stiu ca BNR a fost implicata in acest lucru, deci nu fac niciun fel de rau Bancii Nationale, pentru ca raul si l-au facut ei singuri”.

Presedintele a declarat ca singurul lucru care s-ar putea sa ii apara in scrisoare si pentru care va refuza sa o semneze este „aceasta electorata”, despre care a spus ca este „atat de imorala incat nici macar nu va putea fi controlata”.

Presedintele s-a referit si la modul in care Fondul Monetar International a acceptat „aceasta solutie”: „Nu am ezitare sa o spun: si echipa Fondului a gresit acceptand aceasta solutie. Am vazut-o pe doamna sefa delegatiei, poate avand o experienta mai mica, fericita ca a gasit o solutie inovativa. Nu, doamna reprezentanta a Fondului, ti-o spun eu, presedintele acestei tari in care vii in misiuni, experienta imi spune ca este gresit, iar doamna trebuie sa aiba experienta suficienta sa conduca delegatia Fondului in Romania„.

Detalii: http://www.9am.ro/stiri/Politica/254592/basescu-vreau-ca-bnr-sa-paraseasca-imediat-linia-de-a-fi-controlata-de-un-guvern-corupt.html#ixzz2t5xhfM4D
Follow us: @9AM on Twitter9AM.ro on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.