spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Doua milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor

- Advertisement -

Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, si Constantin Apostol, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR N-E) au semnat, azi, un contract de finantare pentru reabilitarea termica a sapte blocuri. La eveniment au fost prezenti si viceprimarii Bacaului, Mihai Sustac si Vasile Tescaru.

Valoarea totala a proiectului este de 8,060 milioane de lei (2 milioane de euro), din care 5,95 de milioane lei reprezinta cheltuieli eligibile. Fondul European de Dezvoltare Regionala va acoperi 2,93 milioane de lei, Guvernul – 643 de mii, iar primaria, 2,38 de milioane de lei. Valoarea totala a finantarii nerambursabile este de 3,57 de milioane de lei (792.603 euro).

“Este cea de-a treia cerere de finantare pe care o semnam cu ministerul si Agentia de Dezvoltare din cele opt depuse, care insumeaza circa 15 milioane de euro si cuprind 43 de blocuri”, a declarat Romeo Stavarache.

Urmeaza Insula de Agrement

Cu aceasta a III-a transa urmeaza sa fie reabilitate bl. 21 de pe strada Energie, bl. 54 C3 si 58 C1 – str. Garii, bl. 15, 26, 38 si 40 de pe str. Mioritei, care au, in total, 362 de apartamente. Durata de executie va fi de 14 luni. Romeo Stavarache a vorbit, azi, si despre celelalte investitii care vor fi incepute sau continuate in 2014: “Proiectul Insulei de Agrement a fost deja evaluat, licitatia a avut loc si urmeaza comunicarea castigatorului. S-a dat comunicarea si pentru proiectul de reabilitare a retelelor termice, s-a contestat rezultatul si s-a castigat contestatia, iar in urmatoarea saptamana vom semna contractul.” De asemenea, va fi terminata evaluarea tehnica a proiectului pentru spatiile verzi.

“A ramas reabilitarea str. Stefan cel Mare, la care in 2-3 saptam¬ni vom avea un raspuns si vom semna contractul de finantare, fiind ultimul dintr-o serie de 20 de proiecte pe care le-am avut pe POR si pe alte axe si care sunt, majoritatea, in derulare”, a mai afirmat primarul.

“Am inceput anul intr-o maniera pozitiva, ascendenta. Speram sa fructificam in primele trei-patru luni, cel tarziu pana in aprilie, banii care sunt in rezerva, plus aceasta schema de finantare pentru reabilitarea termica a locuintelor.”
Constantin Apostol, directorul ADR N-E

“In aceasta vara vom finaliza Calea Moinesti cu Podul Trebes, vom incepe Insula de Agrement, proiectul spatiilor verzi, str. Milcov si I.L. Caragiale. Cu siguranta, daca se semneaza contractul, incepem si lucrarile pe Stefan cel Mare, continuam Mioritei, Energiei si Unirii si cele opt proiecte licitate pe “Termin”.”
Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau

– See more at: http://www.desteptarea.ro/doua-milioane-de-euro-pentru-reabilitarea-blocurilor/#sthash.BcmBsLpw.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.