spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

40 de călători, într-un microbuz de 19 locuri

- Advertisement -

Un microbuz de transport persoane al unei firme din municipiul Suceava a fost tras pe dreapta în urma unei acţiuni a poliţiei rutiere, agenţii de circulaţie numărând nu mai puţin de 40 de călători în autovehicul prevăzut cu 19 locuri pentru pasageri.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, microbuzul respectiv a fost oprit în trafic în urma unei acţiuni a Serviciului Poliţiei Rutiere de verificare a legalităţii în domeniul transporturilor rutiere, acţiune care s-a concretizat în aplicarea a aproximativ 150 de sancţiuni contravanţionale, în valoare de aproape 100.000 de lei.

Acţiunea s-a desfăşurat în zilele de joi şi vineri, săptămâna trecută, fiind reţinute şapte permise de conducere, din care patru pentru depăşiri neregulamentare.

Bilanţul acţiunii s-a concretizat şi în retragerea a şase certificate de înmatriculare (pentru defecţiuni tehnice, lipsă RCA, lipsă ITP).

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a declarat că în cele două zile ale acţiunii au fost verificate 127 de autovehicule de transport, dintre care 42 de transport persoane şi 85 de transport marfă.

Şoferul de pe microbuz, amendat cu 8.000 de lei

Microbuzul în care se aflau 21 de călători în plus faţă de limita maximă de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare făcea curse regulate pe ruta Zahareşti-Suceava.

Autovehiculul aparţine unei firme de transport din municipiul Suceava, SC Family, iar la volan se afla un tânăr din aceeaşi localitate, Adrian Miron, în vârstă de 30 de ani, care a fost amendat de poliţişti cu 8.000 de lei.

Sancţionat contravenţional şi lăsat fără permis de conducere – se arată în comunicatul poliţiei – a fost şi şoferul unui autocar oprit în trafic pe DN 2, la Cumpărătura, după ce a depăşit neregulamentar un tir, în intersecţia cu DC 70.

De asemenea, poliţiştii au depistat şi o autoutilitară cu semiremorcă, condusă de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din oraşul Târgu Neamţ, la verificarea documentelor constatându-se numeroase nereguli: verificarea tahograf şi ITP-ul erau cu termenul de valabilitate expirat, poliţele RCA cu termenul de valabilitate expirat, iar conducătorul auto nu avea asupra sa legitimaţia de serviciu. „În acest caz, atât firma cât şi conducătorul auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenda în valoare de 14.000 de lei, fiind suspendat dreptul de a utiliza vehiculul pe o perioadă de şase luni”, a precizat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-02-10/40-de-calatori-intr-un-microbuz-de-19-locuri#ixzz2szf9f24X

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.