spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

BANI EUROPENI PENTRU PATRU COMUNE VASLUIENE

- Advertisement -

Primãriile din comunele Epureni, Tutova, Suletea si Vinderei au demarat un proiect european nerambursabil important pentru comunitãtile locale

MAI APROAPE DE OAMENI Functionarii publici de la tarã vor fi, începând din acest an, mai aproape de cei pe care îi deservesc. În cel putin patru comune din judetul nostru va fi o mai bunã comunicare între autoritatea localã si cetãteni. Comuna Epureni a lansat sâmbãtã, 8 februarie, proiectul „Formare profesionalã pentru eficicacitate organizationalã”, proiect în care parteneri sunt comunele Tutova, Vinderei si Suletea.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitãtii Administrative 2007-2013. La lansarea proiectului au participat primarii Ciprian Tamas (comuna Suletea), Ioan Corciovã (comuna Tutova), ing. Adrian Rotaru (reprezentantul comunei Vinderei) si Lucian Trofin (comuna Epureni, manager de proiect fiind primarul comunei Epureni). Valoarea totalã eligibilã a proiectului este de 600.082, 24 lei (fãrã TVA), valoare nerambursabilã din Fondul Social European. Au fost prezentate obiectivele proiectului, principalul scop fiind abilitatea membrilor autoritãtii locale privind utilizarea calculatorului, a limbii engleze, scrierea si implementarea proiectelor de finantare pentru asigurarea unor servicii de calitate comunitãtii. În acest scop vor fi înfiintate patru centre de informare (un centru zonal, la Epureni, si trei centre locale). Vor fi 55 de beneficiari ai acestui proiect, functionari publici în cele patru primãrii din comunele partenere în proiect, fiind vizati si beneficiarii indirecti – membrii comunitãtilor locale respective. Acestia vor beneficia prin proiect de accesul la resursele de informare fizice si electronice din cadrul centrelor de informare create, precum si de servicile optimizate pe care le vor oferi angajatii administratiei publice. „Prin programul de formare profesionalã pe care îl propune, proiectul se subsumeazã politicii de dezvoltare promovatã prin Strategia de la Lisabona, în cadrul cãreia formarea profesionalã continuã reprezintã o conditie obligatorie în vederea dezvoltãrii unui capital uman performant. Proiectul contribuie astfel la asigurarea competentelor necesare administratiei publice pentru a implementa, la nivel local, reformele din domeniile: educatie, social, economic, sãnãtate si protectia mediului”, a precizat Lucian Trofin, primarul comunei Epureni, managerul de proiect. Ca si rezultat important al acestui proiect, vor fi fãcute patru site-uri de prezentare a autoritãtilor publice locale implicate în proiect, cu portal si forum de discutii, unde se vor publica articole, anunturi, documentatii cu caracter public legate de proiect, noutãti legislative din domeniile de interes public, proiectele primãriilor aflate în derulare, informãri ale micilor întreprinzãtori cu privire la sursele de finantare existente si orice alte documente de interes comun pentru autoritãtile si comunitãtile locale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.