spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Plângere penală împotriva lui Fenechiu din cauza administrării cartierului de vile

- Advertisement -

Un locatar al cartierului de vile al lui Relu Fenechiu a înaintat o plângere penală împotriva acestuia, a fratelui Lucian şi a omului de afaceri Bogdan Damian. Cei trei au zece zile de când se află în spatele gratiilor.

Reclamaţia penală înaintată de ieşeanul Ioan D. a ajuns iniţial la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi face referire la presupuse abuzuri comise de fraţii Fenechiu şi Bogdan Damian în cartierul de vile I.C. Brătianu, din zona Bucium. „Plângerea a fost declinată către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României prin prisma calităţii de deputat a unuia dintre cei reclamaţi“, ne-a spus Adina Bocai, purtător de cuvânt al unităţii de Parchet ieşene. În acelaşi document remis procurorilor mai sunt reclamaţi şi un avocat şi un notar din Iaşi. Ioan D. nu a precizat infracţiunea de care îi acuză pe fraţii Fenechiu şi pe Damian, însă din conţinutul sesizării sale ar reieşi că aceasta ar fi de înşelăciune.

Scandalul asociaţiei de proprietari

Nemulţumirea reclamantului face referire la o asociaţie de proprietari ce a fost înfiinţată de Relu Fenechiu în cartierul fostului ministru. „Asociaţia de proprietari complex rezidenţial I.C. Brătianu Iaşi“ ar f fost înfiinţată fără acordul unora dintre proprietarii de acolo şi ar fi solicitat, de-a lungul timpului, pe lângă plata utilităţilor, şi cheltuielile asociaţiei cu salariile angajaţilor, iluminatul stradal etc. Locatarii lui Fenechiu au contestat şi în instanţă legalitatea înfiinţării respectivei asociaţiei, procesul fiind pierdut în luna octombrie a anului trecut. Lucian Fenechiu şi Bogdan Damian au fost reclamaţi şi ei întrucât au avut funcţii de conducere în cadrul asociaţiei. Oamenii s-au plâns că ar fi fost înscrişi în respectiva entitate juridică fără a-şi da acordul şi, refuzând să plătească sumele de bani în plus solicitate, au ajuns să fie puşi sub executare silită.

Relu şi Lucian Fenechiu, dar şi Bogdan Damian se află după gratii de pe 30 ianuarie atunci când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a României a dat sentinţa definitivă în dosarul „Tranformatorul“. Toţi trei au primit câte cinci ani de închisoare şi împart, în prezent, aceeaşi celulă în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi. Fenechiu a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu de către Direcţia Naţională Anticorupţie după ce, la începutul anilor 2000, a vândut piese vechi, în cadrul unor licitaţii trucate, către SISEE Moldova.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/plangere-penala-impotriva-lui-fenechiu-din-cauza-administrarii-cartierului-de-vile–39220.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.