spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Probleme pentru Chițoiu. Antonescu și Iohannis spun că măsura privind înjumătățirea ratelor la credit NU s-a discutat în USL. Ponta îi ia partea lui Chițoiu

- Advertisement -

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis nu este de acord cu măsura anunţată de Victor Ponta privind înjumătăţirea ratelor la credite pentru cei cu venituri sub 1.600 lei. Iohannis a spus, ieri seară, că aceasta nu este o măsură liberală şi că nu a fost discutată în partid. În această dimineață, liderul PNL, Crin Antonescu a afirmat că acest subiect nu a fost discutat nici în USL, nici în întâlnirea pe care liberalii au avut-o cu FMI.

„Pentru că cei care-şi plătesc impozitele vor întreba: eu cu ce am greşit ca să îmi plătesc impozitele şi ratele la timp, eu de ce nu beneficiez? Nu e o măsură liberală. Voi pune şi eu întrebarea în partid: cum s-a ajuns la această înţelegere cu FMI, dacă noi nu am discutat-o”, a declarat Iohannis la TVR1.

Și purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a afirmat că în PNL nu a existat o discuție pe acest subiect.

„Nu a existat o discuţie în Partidul Naţional Liberal pe acest subiect (al reeşalonării creditelor la bănci – n.r.). Subiectul nu a fost pus în discuţie nici în cadrul întâlnirii dintre delegaţia Partidului Naţional Liberal şi cea a Fondului Monetar Internaţional”, a spus Pocora.

În schimb, în urmă cu o zi, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu susţinea că această măsură stimulează consumul intern şi cererea internă şi că ministerul pe care îl conduce a propus-o.

„Este o măsură discutată între Ministerul de Finanţe şi BNR pentru că ne trebuie o măsură de stimulare a consumului intern, a cererii interne. Ştim foarte bine că şi anul trecut, cererea internă, consumul intern a fost la un nivel scăzut şi a trebuit să găsim o soluţie de stimulare a consumului intern. Mai mult decât atât, această măsură are şi rolul de a îmbunătăţi nivelul creditelor neperformante la toate băncile, pentru că e mai bine să amâne o rată la credit, decât să treacă creditul la credite neperformante şi să constituie provizioane şi să îşi reducă profiturile. Pe noi ne interesează ca prin această măsură să ajutăm atât persoanele fizice, fie ei salariaţi sau pensionari, să poată să îşi achite ratele şi să nu intre în categoria creditelor neperformante şi să înceapă executarea bancară asupra garanţiilor pe care le-au pus pentru aceste credite, şi mai mult decât atât ne interesează ca nici unităţile bancare să înregistreze pierderi ca anul trecut, ci să realizeze profituri, astfel încât să putem să avem şi un plus de resurse băneşti de circa 4 miliarde de lei în economie”, a declarat Chiţoiu.

Ponta, de partea lui Chițoiu

În replică, premierul Victor Ponta a afirmat că măsura privind reeșalonarea creditelor a fost discutată în USL duminică seara dupa CSAT.

Mâine, liberalii se vor reuni în ședința Delegației Permanente, principala miză fiind înlocuirea lui Daniel Chițoiu din funcția de vicepremier și ministru de Finanțe, cu care Crin Antonescu a avut mai multe divergențe în ultima vreme.

Și Mariana Câmpeanu ar urma să fie înlocuită din funcția de ministru al Muncii cu purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Citiţi mai mult: Probleme pentru Chițoiu. Antonescu și Iohannis spun că măsura privind înjumătățirea ratelor la credit NU s-a discutat în USL. Ponta îi ia partea lui Chițoiu – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/iohannis-despre-reducerea-ratelor-la-credite-nu-a-fost-discutata-in-partid-nu-e-o-masu-1080901.html#ixzz2sXbbKiNg
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.