spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

ziarulceahlaul.ro: Poliţia cere ajutor pentru găsirea unei fete dispărute

- Advertisement -

* Maria Cătălina Roiu a spus că pleacă la şcoală joia trecută şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic despre ea

* Fata a făcut cerere de retragere de la Grupul Şcolar Dimitrie Leonida încă din octombrie anul trecut

O fată de 18 ani din Dumbrava Roşie a plecat de acasă, din ziua de 30 ianuarie, la ora 14, când a spus că se duce la şcoală, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic despre ea. Mama ei a aşteptat până a doua zi seara şi a anunţat poliţia. Agenţii de la posturile din Săvineşti şi din Dumbrava Roşie au făcut căutări în cele două localităţi, au verificat persoanele din anturajul tinerei, dar nu au reuşit să dea de ea. Maria Cătălina Roiu are telefonul mobil închis din ziua dispariţiei şi, cu siguranţă, nu se ducea spre şcoală din simplul motiv că s-a retras încă din luna octombrie.

“Pe 31 octombrie 2013 a venit cu o cerere de retragere”, a declarat Lucica Boroş, directoarea Grupului Şcolar Dimitrie Leonida Piatra Neamţ. “A venit însoţită de un bărbat, despre care a spus că este rudă cu ea, dar putea la fel de bine să vină şi singură pentru că la data aceea avea 18 ani împliniţi şi putea să depună această cerere fără nici un fel de problemă. Am discutat cu diriginta, care mi-a spus că eleva în cauză avea foarte multe absenţe şi, din acest motiv, nu avea nici o notă în momentul în care a solicitat retragerea de la şcoală. Părinţii nu au venit la şedinţe, nu s-au interesat de situaţia ei şi, de vreme ce ea a venit însoţită de cineva despre care a spus că-i este rudă, am presupus că familia ştie despre decizia pe care a luat-o. Repet, fiind majoră, nu era de datoria noastră să-i trimitem vreo comunicare scrisă acasă”.

Familia – sau cel puţin mama – nu ştia nici măcar că orele se ţin dimineaţa, dacă i s-a părut firesc ca fata să plece la şcoală după-amiază. Prin urmare nu ştie nici unde anume se ducea Maria Cătălina şi cum îşi petrecea timpul. Poliţiştii fac apel către toţi cei care ştiu amănunte despre viaţa fetei sau despre locul unde s-ar putea afla să sune la 112. Orice detaliu care, la prima vedere, pare nesemnificativ, poate ajuta la conturarea unei piste pentru anchetă.

În ziua în care a dispărut, tânăra purta blugi roşii, geacă maro, eşarfă roşie şi cizme maro. Maria Cătălina Roiu are între 1,55 şi 1,60 m înălţime, cam 50 kg, părul lung, drept, şaten, ochii căprui, nasul drept şi buzele groase. Nu are tatuaje, cicatrici sau alte semne particulare şi poartă ochelari de vedere.

Dincolo de acţiunile de căutare – toată lumea se roagă să fie bine unde o fi – povestea Cătălinei Roiu e un exemplu clasic şi trist de copil care-şi ratează viitorul renunţând la şcoală şi luând decizii care pot fi periculoase pentru viaţa ei.

C.M.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/politia-cere-ajutor-pentru-gasirea-unei-fete-disparute/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.