spot_img
spot_imgspot_img
20.8 C
Vaslui
23-mai-2024

BUGETARII VASLUIENI, ÎNCÃ DOUÃ ZILE LIBERE!

- Advertisement -

Cei 40.000 de bugetari din judetul Vaslui s-ar putea alege cu încã douã zile libere pe an. Nici nu a început sesiunea parlamentarã si deja sunt depuse proiecte de lege care propun ca alte douã zile de sãrbãtoare sã fie declarate nelucrãtoare. Unul dintre proiecte propune ca ziua de 24 ianuarie sã fie declaratã sãrbãtoare nationalã legalã si, în consecintã, zi nelucrãtoare. Este un proiect sustinut de foarte multi parlamentari, de la toate partidele. Fiind si an electoral, se poate spune cã USL încearcã sã atragã de partea sa bugetarii, prin toate mijloacele, inclusiv dându-le libere „fãrã numãr”.

Initiatorii spun cã acest proiect este sustinut chiar de presedintele Traian Bãsescu, de primarul Iasului si de cãtre academicieni. Este un proiect legislativ depus la Senat, care va intra în dezbatere dupã începerea sesiunii parlamentare, dupã 1 februarie. Acestia mai sustin cã nu este normal ca ziua de 24 de ianuarie, care reprezintã Unirea Principatelor Române din 1859, sã fie marcatã doar de discursuri si sã nu fie consideratã o adevãratã sãrbãtoare. Pe lângã acest proiect, mai existã încã o initiativã legislativã, care propune ca ziua Înãltãrii Domnului, care se sãrbãtoreste la 40 de zile de la Paste sã fie, de asemenea, zi nelucrãtoare. În sesiunea trecutã, însã, senatorii au respins sase proiecte de lege care cereau zile nelucrãtoare.

Unele propuneri, respinse

Senatul a respins, la finele anului 2013, câteva propuneri legislative care prevãd introducerea în Codul Muncii, ca sãrbãtori legale, a celei de-a treia zi de Paste, a datei de 10 mai si a datei 21 mai – ziua Sfintilor Împãrati Constantin si Elena. Desi Senatul a dat un aviz negativ, mai existã, totusi, o sansa cã bugetarii din judetul Vaslui sã beneficieze de încã trei zile libere pe an, întrucât deputatii vor trebui sã ia decizia finalã în aceste cazuri.

Calendarul zilelor libere în 2014:

Anul Nou

1 ianuarie – miercuri

2 ianuarie – joi

3 ianuarie – vineri

CALENDAR ORTODOX 2014: Când nu se fac nunti, când picã marile sãrbãtori religioase

Pasti

20 aprilie – duminica

21 aprilie – luni

Ziua Internationalã a Muncii

1 mai – joi

Rusalii

8 iunie – duminica

9 iunie – luni

Adormirea Maicii Domnului

15 august – vineri

Sfântul Andrei

30 noiembrie – duminica

Ziua Nationalã a României

1 decembrie – luni

Crãciun

25 decembrie – joi

26 decembrie – vineri

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.