spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Aglomeratie la Albita : Sute de moldoveni vor petrece Craciunul in Romania

- Advertisement -

Punctul de Trecera a Frontierei Albita a fost luat cu asalt de sute de cetateni moldoveni, care se grabesc sa ajunga in statiunile din Romania, pentru a petrece Craciunul pe stil vechi. Veseli si pusi pe distractie, cu totii spera sa ninga la munte, pentru a avea sarbatori perfecte.

Inca de ieri, traficul la Albita a crescut fata de o zi obisnuita. Astfel, pana la ora 9, pe la Albita au intrat in tara in jur de 1.000 de masini si peste 3.000 de cetateni moldoveni. Impreuna cu familiile si prietenii, unii dintre ei au ajuns deja in Poiana Brasov sau la Busteni si au inceput distractia. Altii, sunt si acum pe drum, iar un varf al traficului, conform estimarilor, se va inregistra in cursul zilei de maine. Daca o parte dintre turisti sunt deranjati de cele cateva ore in plus pe care le petrec in vama, pentru control, altii nu se gandesc decat la cheful care-i asteapta in zilele urmatoare. Desi la munte nu a nins, turistii si-au luat echipamentul de iarna, intrucat in unele statiuni se pot bucura de zapada artificiala. Anul acesta, produsele traditionale de Craciun au fost lasate acasa, in asteptarea unui festin culinar romanesc, asa ca bagajele sunt pline cu haine groase. « Suntem mai multi prieteni, trei masini. Avem copii mici, asa ca am ales sa mergem si anul acesta la Poiana Brasov. E o statiune mai aproape de noi, sunt munti, am fost si in anii trecuti. E foarte frumos, serviciile sunt cat de cat de calitate. Suntem nerabdatori sa ajungem mai curand, sa inceapa distractia. La noi, sarbatorile sunt abia la inceput. E drept, nu ninge, dar noi schiurile le-am luat. Vom vedea ce va fi. Mai e putin pana de Craciun. Sarbatori fericite tuturor ! », a spus Toni. Alti soferi s-au aratat insa nemultumiti de faptul ca au asteptat cateva ore sa treaca vama. «  Daca la granita moldoveneasca sunt doar trei –patru masini, aici e aglomerat si nu inteleg de ce. De fiecare data se intampla la fel. La vama noastra, treburile merg mai repede, la Albita formalitatile sunt greoaie si stam cu orele sa intram in Romania. Mergem la Busteni. E prima data, dar sper sa fie frumos. Suntem un grup mai mare, o sa fie interesant, chiar daca nu va fi zapada. Nu am luat mancare de acasa, doar niste vin, asteptam sa gustam din bunatatile de la munte. In rest, nevestele au umplut gentile cu haine, costume… », a declarat Vasile Briscaru.

De vineri seara pana dimineata, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita au intrat aproape 1.000 de autoturisme si peste 3.000 de persoane. «  Ca in fiecare an, in aceasta perioada se inregistreaza valori crescute ale traficului de persoane prin PTF Albita, ca urmare a faptului ca cetatenii moldovenii sarbatoresc Craciunul pe rit vechi si vin in Romania in statiunile de la munte. In ultimele ore, valorile de trafic au crescut simtitor. Noi avem pregatit personal de rezerva pentru a interveni in sensul fluidizarii traficului in acele momente din zi in care se impune acest lucru. Sambata dimineata, in doar cateva ore, au intrat in Romania peste 200 de masini, insa estimam ca pana diseara vor mai trece pe aici in jur de 600», a declarat comisarul sef Nelu Zaharia, purtator de cuvant in cadrul PTF Albita. Vamesii si politistii de frontiera se asteapta la un varf de trafic in cursul zilei de duminica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.