spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

2013 – ANUL CU CELE MAI MULTE DRAME PE SOSELE

- Advertisement -

RETROSPECTIVÃ Ca niciodatã, în 2013 a curs mult sânge pe soselele din judetul Vaslui. Zeci de persoane si-au pierdut viata si alte câteva sute au fost grav rãnite. Cauzele principale: alcoolul, viteza excesivã, traversarea neregulamentarã, neacordarea de prioritate si… cãrutele. De asemenea, în retrospectiva noastrã am inclus si accidentele grave petrecute în alte judete, în care au fost implicati vasluieni. Si nu sunt putine.

08 aprilie 2013 Grav accident rutier petrecut pe o ulitã din localitatea Zorleni, cu douã victime. Un conducãtor auto, aflat într-o avansatã stare de ebrietate, a cãlcat prea tare pedala de acceleratie, fãrã a tine cont cã se aflã pe un drum plin de gropi si denivelãri. La un moment dat, a pierdut controlul volanului, a intrat într-un sant, iar de acolo s-a rãsturnat de câteva ori pânã s-a oprit într-un stâlp aflat exact în poarta casei unui cetãtean. Accidentul a lãsat pe întuneric douã localitãti din comuna Zorleni mai bine de o orã. A fost nevoie de un echipaj de descarcerare pentru a scoate cele douã victime dintre fiarele contorsionate. Soferul a fost transportat în stare de comã la Iasi in aceeasi searã.

23 mai 2013 Ploaia torentialã si neadaptarea vitezei la conditiile de trafic au dus la producerea unui accident rutier teribil, în apropiere de Stâna Costesti, pe D.E. 581, soldat cu decesul a douã persoane si rãnirea gravã a alteia. Un autoturism marca BMW care se deplasa dinspre Vaslui spre Bârlad, a intrat în derapaj, a pãtruns pe contrasens si s-a cionit cu un TIR înmatriculat în Republica Moldova. Ambele autovehicule s-au rãsturnat în afara carosabilului. Doi dintre pasagerii aflati în BMW au murit pe loc. A treia persoanã a fost transportatã în stare de comã la Iasi. Bucãti din motorul BMW-ului au fost împrãstiate la mai bine de 50 de metri în jur.

13 iunie 2013 Un tânãr a decedat si alte patru persoane au fost rãnite într-un grav accident rutier petrecut pe strada Tecuciului din Bârlad. Pe fondul vitezei excesive, soferul unui autoturism, în vârstã de 21 de ani, a pierdut la un moment dat controlul asupra directiei de deplasare. Masina a derapat si a intrat în coliziune cu un transformator electric de pe trotuarul din partea dreaptã, dupã care s-a rãsturnat pe carosabil. În urma impactului, un tânãr de 24 de ani, pasager pe bancheta din spate în partea stângã a autoturismului, a fost transportat la spital în stare gravã. Dupã numai o orã de la accident, acesta a decedat.

04 iulie 2013 O tânãrã de 24 de ani si soferul unui autoturism tip taxi, în vârstã de 45 de ani, au fost la un pas sã-si piardã viata în urma unui grav accident rutier, petrecut în apropiere de Fabrica de ulei, la intersectia dintre strãzile Mihai Viteazul si George Enescu din Bârlad. Autoturismul în care se aflau a fost proiectat la câtiva metri de locul impactului. Vina apartine taximetristului, care nu a acordat prioritate de trecere si a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus în mod regulamentar de un tânãr în vârstã de 24 de ani. Victimele au fost transportate la spital cu traumatisme grave. Taximetristul avea documentele si autorizatiile în regulã, si nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

30 iulie 2013 Trei persoane decedate si mai multe familii din Republica Moldova în lacrimi. Este bilantul unui tragic accident rutier în care a fost implicat un autoturism cu numere de Italia, la trecerea la nivel cu calea feratã aflatã la intrarea în municipiul Vaslui, dinspre Bacãu. Pentru cã se grãbea, dupã un drum lung, tocmai din Italia, soferul a ignorat semnalele acustice si sonore în functiune. A crezut cã are timp sã treacã. O decizie fatalã, pentru cã în momentul în care autoturismul a ajuns pe calea feratã a fost lovit în plin de trenul Inter Regio Iasi – Bucuresti Nord. Doi dintre ocupantii masinii, sot si sotie, au murit pe loc. O minorã de 15 ani, a fost scoasã dintre fiarele contorsionate de echipele de la ISU si transportatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, cu diagnosticul comã gradul IV. În aceeasi noapte, a fost transferatã la Spitalul „Sfânta Maria” din Iasi, unde a decedat.

08 august 2013 Pe D.J. 243, în jurul orei 08.00, a avut loc un grav accident de circulatie soldat cu vãtãmarea corporalã a trei persoane. Din cercetãrile efectuate de politistii rutieri, vinovat se face conducãtorul unui atelaj cu tractiune animalã, care a iesit fãrã sã se asigure de pe un drum lãturalnic. În acel moment, dinspre Pogana venea un autoturism marca Opel, la volanul cãruia se afla un tânãr de 33 de ani, domiciliat în comuna Gherghesti. Acesta nu a mai putut evita impactul. La fata locului s-au deplasat trei ambulante si mai multe echipaje de politie din cadrul Biroului Rutier Bârlad. Cel mai afectat a fost cãrutasul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral. Acesta a fost transportat de urgentã la spital, în stare de inconstientã. Tot la spital au ajuns soferul si pasagerul din dreapta, ce se aflau în autoturismul implicat în evenimentul rutier. Calul si o vacã legatã cu funia de cãrutã au murit pe loc.

11 august 2013 Grav accident rutier, în jurul orei 13.00, pe soseaua Constanta – Hârsova, soldat cu sase victime, trei dintre acestea pierzându-si viata. Toti cei decedati se aflau în masina înmatriculatã în judetul Vaslui, mai precis din municipiul Bârlad. Potrivit politistilor rutieri, cele douã masini s-au ciocnit frontal în localitatea Stupina, la iesirea spre Hârsova. Soferul din Bârlad a pãrãsit partea carosabilã si, speriat cã a ajuns pe terasament, a tras de volan stânga, intrând pe contrasens, unde s-a ciocnit violent de un Volkswagen înmatriculat în judetul Constanta. În masina de Bârlad se aflau douã cupluri. Cei care erau asezati în fatã au murit pe loc, la fel si femeia care stãtea pe bancheta din spate. Soferul celeilalte masini si fiica sa, de 12 ani, au scãpat ca prin minune.

19 august 2013 O femeie în vârstã de 31 de ani, din municipiul Bârlad, si-a pierdut viata dupã ce masina cu care circula s-a izbit violent de cap de pod, pe D.N. 24 A, între localitãtile Zorleni si Popeni. Accidentul a fost anuntat la 112 însã medicii de pe ambulantã nu au mai putut face nimic pentru soferitã. În urma cercetãrilor efectuate, politistii rutieri au stabilit cã accidentul s-a petrecut din cauza neatentiei, femeia pierzând controlul asupra directiei de deplasare, iar autovehiculul a intrat în coliziune cu un cap de pod betonat. Si mai groaznic a fost faptul cã, pânã la sosirea echipajului medical, un tânãr s-a apropiat de victimã si, sub pretextul cã-i verificã pulsul, a sustras mai multe bijuterii din aur.

18 septembrie 2013 Accident rutier teribil, soldat cu decesul a douã persoane si vãtãmarea gravã a altor douã, petrecut în jurul orei 19.45, pe D.J. 243, chiar în dreptul I.C.A.R. Perieni. Un autoturism marca Dacia, în care se aflau patru tineri cu vârste cuprinse între 19 si 26 de ani, a intrat în coliziune cu partea din spate a remorcii unui tractor. În urma apelului pe numãrul de urgentã 112, la fata locului s-au deplasat cinci ambulante, un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de Pompieri Bârlad si douã echipaje din cadrul Biroului Politiei Rutiere. Din pãcate, pentru unul dintre tineri, în vârstã de 19 ani, pasager pe locul din dreapta fatã, nu s-a mai putut face nimic, acesta decedând pe loc în urma impactului violent. La scurt timp, la spital, a murit si sora acestuia, în vârstã de 21 de ani. Ceilalti doi tineri au scãpat ca prin minune. Vinovat de producerea tragediei este soferul tractorului. Desi initial a încercat sã-i mintã pe politistii rutieri, s-a aflat apoi cã a schimbat brusc directia de mers, tãind calea autoturismului care venea cu vitezã dinspre Bârlad. Soferul Daciei era în prag de comã alcoolicã, dar totusi a încercat sã frâneze. Din pãcate nu a mai putut evita impactul.

18 octombrie 2013 Un bãrbat în vârstã de 37 de ani, pompier în cadrul Detasamentului Bârlad, a fost implicat într-un grav accident rutier pe D.E. 581, între localitãtile Tutova si Bãdeana. De la spitalul din Bârlad, victima a fost transferatã la Iasi în comã de gradul IV, dar dupã numai douã zile a decedat. În acelasi accident au suferit vãtãmãri corporale alte patru persoane, printre care si un copil de numai opt luni. Pompierul se afla la volanului unui Cielo (pe directia Tutova – Bârlad), iar cu câtiva metri înainte de ferma sa a semnalizat stânga, a încetinit viteza si a dat sã efectueze manevra de schimbare a directiei (desi nu avea voie). În acel moment a fost lovit din spate cu toatã viteza de un alt autoturism, marca Opel. Patru masini au fost avariate în accident. Pompierul a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul din localitatea Tutova.

22 octombrie 2013 Pe D.N. 24 D, în localitatea Trestiana, comuna Grivita, a avut loc un grav accident rutier soldat cu decesul unei persoane si rãnirea altor douã. Un autoturism, cu numere de înmatriculare de Anglia, a intrat în coliziune cu un cap de pod dupã care s-a oprit la câtiva zeci de metri mai în fatã, pe constrasens, într-un sant de pe marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic, încât pasagerul din spate a fost proiectat în afara masinii, prin lunetã, în curtea unui cetãtean. Acesta a zburat la propriu prin aer, circa 10 metri, peste un gard înalt de aproximativ un metru si jumãtate. Probabil distanta ar fi fost cu mult mai mare dacã n-ar fi lovit cu capul un copac. Bãrbatul, în vârstã de 33 de ani, din Zorleni, a decedat la scurt timp. Alte douã persoane au suferit vãtãmãri corporale, fiind transportate la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad.

24 octombrie 2013 Doi politisti din judetul Vaslui si-au pierdut viata în urma unui groaznic accident de circulatie, petrecut pe raza localitãtii Muntenii de Jos. Soferul unei autoutilitare a depãsit o vacã pe care stãpânul ei o ducea la cireadã, a pãtruns pe contrasens si s-a izbit violent de un autoturism marca Logan, care se îndrepta spre Vaslui. Pompierii au lucrat minute în sir pentru a-i scoate pe ocupantii Logan-ului din capcana de fier. Pasagerul care se afla în dreapta, un bãrbat în vârstã de 44 de ani, a decedat în ambulantã, dupã aproape o orã de resuscitare, iar soferul, în vârstã de 33 de ani, a decedat la spital. Cei doi se îndreptau spre locul de muncã. Erau angajati ai MAI, în cadrul Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Internã. Soferul vinovat, angajat al unei firme de pâine din orass, a suferit leziuni minore si a fost transportat la spital pentru investigatii suplimentare. Nu era bãut.

07 noiembrie 2013 O femeie în vârstã de 65 de ani si-a pierdut viata într-un cumplit accident rutier ce a avut loc pe D.E. 581, pe raza comunei Banca. Fiul acesteia, de 26 de ani, a scãpat ca prin minune, cu o fracturã la antebratul stâng. Ambii se aflau într-o cãrutã cu directia de deplasare Crasna cãtre Bârlad. Potrivit politistilor rutieri care au fãcut efectuat cercetãri la fata locului, conducãtorul atelajului nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers, ceea ce a dus la producerea tragediei. Cãruta a fost spulberatã de un jeep, la volanul cãruia se afla un cetãtean portughez. Conducãtorul atelajului, le-a spus politistilor cã de fapt nu a intentionat nicio clipã sã schimbe directia de mers, dar calul, fiind „stângaci”, s-ar fi smucit si nu l-a mai putut controla.

24 noiembrie 2013 Doi tineri au scãpat cu viatã ca prin minune dupã ce bolidul marca BMW în care se aflau a pãtruns cu peste 150 de km la orã si a lovit tot ce i-a stat în cale. Din masinã nu a mai rãmas aproape nimic, bucãti din aceasta fiind împrãstiate pe zeci de metri. Cei doi tineri au fost transportati în stare criticã la spitalul din Bârlad, iar apoi s-a dispus transferul la Iasi. Potrivit martorilor, soferul autoturismului marca BMW se angajase într-o cursã cu un alt conducãtor auto. La un moment dat a vrut sã depãseascã pe contrasens, dar pentru cã veneau masini din fatã s-a speriat si a tras brusc dreapta. Pe trotuar, masina a lovit, pe rând, un panou publicitar, stâlpul de sustinere de la un semafor electric, un copac (scos din rãdãcinã si proiectat pe o altã stradã) si un stâlp de iluminat electric. Ulterior, dupã recoltarea probelor biologice de sânge, s-a stabilit cã soferul BMW-ului avea o alcoolemie de 0,95 grame la mie (rezultatul primei probe) si 0,80 grame la mie (rezultatul la a doua probã).

01 decembrie 2013 O nouã tragedie a avut loc pe Drumul Comunal 73, în jurul orei 20.20, între localitãtile Grãjdeni si Fruntiseni. Doi tineri au decedat si alti sase au fost rãniti dupã ce autovehiculul marca Mercedes Vito în care se aflau (cu directia de deplasare Grãjdeni spre Fruntiseni) a pãrãsit partea carosabilã într-o curbã usoarã la stânga si a intrat cu violentã într-un cap de pod. La fata locului s-au deplasat cinci ambulante, un echipaj de descarcerare si politisti rutieri. Cadrele medicale au constatat decesul a doi tineri, de 18, respectiv, 22 de ani, si au transportat la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad pe ceilalti sase care au supravietuit teribilului accident. Soferul autovehicului, în vârstã de 29 de ani, a fost testat de politistii rutieri cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

09 decembrie 2013 O cãrutã a fost implicatã într-un alt accident rutier pe D.E. 581, în apropiere de localitate Sârbi, comuna Banca. Soferul unui autoturism marca Mercedes Vito, în vârstã de 65 de ani, din comuna Zorleni, care circula pe directia Crasna – Bârlad, a intrat în coliziune cu o cãrutã încãrcatã cu lemne (cu acelasi sens de mers), nesemnalizatã corespunzãtor. În urma impactului a rezultat vãtãmarea corporalã a douã persoane: o femeie aflatã în autoturism si cãrutasul, în vârstã de 43 de ani, domiciliat în comuna Costesti. Ultimul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui cu numeroase fracturi, un traumatism cranio-cerebral si comã gradul II spre III. La scurt timp s-a dispus transferul acestuia la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi.

16 decembrie 2013 Doi bârlãdeni au decedat într-un accident groaznic pe un sector de drum ce leagã douã suburbii germane, în imediata apropiere a unui pod spre autostrada A8. Din cercetãrile efectuate la fata locului de cãtre politisti, autoturismul BMW urca o micã pantã în curbã, spre podul ce face legãtura cu autostrada, când a fost lovit de un camion cu remorcã ce venea din sens opus. Dupã impact, remorca camionului a trecut peste autoturism, astfel cã soferul cât si pasagerul din stânga spate nu au avut nicio sansã, decedând pe loc, striviti. Celãlalt pasager din dreapta spate, proprietarul autoturismului, a suferit rãni grave si a fost necesarã interventia unui elicopter pentru a-l transporta la spital. Vinovat de producerea accidentului este soferul camionului, care se pare cã nu a adaptat viteza corespunzãtoare la conditiile de drum. Acesta din urmã a suferit leziuni minore.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.