spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Michael Schumacher luptă pentru viaţă. „A fost adus cu leziune gravă a creierului. Starea sa e gravă”

- Advertisement -

Fostul pilot german Michael Schumacher se află în stare critică într-un spital din Grenoble (Franţa), după accidentul suferit duminică pe pârtia de schi, în staţiunea Meribel din Alpii francezi. Pe 3 ianuarie, Michael va împlini 45 de ani. Michael Schumacher era însoţit la schi de fiul său, Mick, în vârstă de 14 ani.

UPDATE ora 12.12: – „Michael Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui. El este în comă artificială.

Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. 

Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici”, a declarat unul dintre doctorii de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), azi, într-o conferinţă de presă.

Profesorul Jean-Francois Payen, şeful secţiei de reanimare din cadrul CHU, a spus că Schumacher va fi menţinut în comă indusă. 

„Aş spune că acest accident s-a produs în locul potrivit, pentru că Schumacher a fost dus la spital foarte repede şi operat imediat după sosire. Starea sa este critică şi el este încă în comă şi va fi menţinut în comă. Tot ce trebuia făcut a fost făcut şi încă nu putem spune dacă îşi va reveni. Putem spune că luptă pentru viaţa sa. Considerăm că starea sa este foarte gravă. Este prea devreme să pronunţăm acum un prognostic”, a explicat Payen.


„Suntem în legătură permanentă cu familia sa, care este alături de el. În acest moment nu credem că este necesară încă o operaţie. Avem proceduri medicale foarte bune, i-am început tratamentul foarte repede şi i-am dat ceea ce era necesar foarte repede.

Casca nu a fost suficientă pentru a-l proteja total, dar a ajutat. Sunt aici nu în calitate de doctor, ci ca prieten. Vreau să mulţumesc tuturor pentru susţinere şi excelentei echipe medicale care l-a tratat atât de bine. Sunt foarte îngrijorat, la fel ca familia lui, suntem foarte îngrijoraţi în privinţa stării lui”, a adăugat Payen.

UPDATE ora 9.00: Germanul Michael Schumacher, care a suferit ieri duminică dimineață un accident grav în timp ce schia, a fost operat în această noapte!
– medicii de la clinica din Grenoble unde e internat fostul mare campion de Formula 1 nu au dorit însă să ofere detalii
– astăzi, oficialii clinicii vor susţine o conferinţă de presă, în care vor face publică starea lui Michael Schumacher.
– Boris Becker, fostul mare jucător de tenis german şi cel care îl pregăteşte în prezent cu Novak Djokovic, a postat pe un site de socializare următorul mesaj: „Să ne rugăm pentru o recuperare completă şi rapidă a lui Michael Schumacher”
– doctorul Gerard Saillant , un neuro-chirurg celebru, a fost chemat de urgenţă la Paris pentru a-l consulta pe Schumacher, anunţă Bild
– Jenson Button
: „Gândurile mele sunt în acest moment dificil alături de Michael Schumacher. Michael are nevoie mai mult decât oricând de putere pentru a trece peste asta”
– Rubens Barrichello, care nu i-a fost prieten niciodată lui Schumacher, a intervenit şi el spunând: „Ceea ce contează în viaţă este să-ţi aminteşti de vremurile bune. Ne rugăm pentru tine

Accident la schi

Într-un comunicat comun dat publicităţii în noaptea de duminică spre luni de către serviciul de presă al lui Schumacher şi de reprezentanţii spitalului din Grenoble se precizează că pilotul se afla în comă, în momentul internării, după „un traumatism cranian grav, care a necesitat imediat o intervenţie neurochirurgicală”.

„El rămâne într-o stare critică”, se mai precizează în comunicatul semnat de doi medici şi de directorul adjunct al spitalului, care a fost citit şi înaintea jurnaliştilor adunaţi în faţa clinicii din Grenoble, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a precizat că următoarea informare în legătură cu starea de sănătate a multiplului campion mondial va avea loc luni dimineaţă, în jurul orei locale 11.00.

Germanul Michael Schumacher a suferit, duminică dimineață, un accident la schi! Multiplul campion de Formula 1 – care se afla în vacanță în stațiunea Meribel, din Alpii francezi – a suferit un traumatism cranian, după ce a căzut și s-a lovit cu capul de o piatră. Schumacher fost dus de urgență, cu elicopterul, la spital.

„A fost transportat cu elicopterul la un spital din Grenoble. Nu știm, deocamdată, cât de grav este accidentul. Nu ştim acum nici dacă accidentul a avut loc pe pârtie sau în afara ei”, a declarat, potrivit cotidianului francez L`Equipe, Christophe Gernignon-Lecomte, directorul general al stațiunii Meribel. Gernignon-Lecomte a mai precizat că, în momentul accidentului, Schumacher purta pe cap casca de protecție.

Michael Schumacher (44 de ani) s-a retras din Formula 1 în toamna lui 2012, la doi ani după ce revenise în „Marele Circ”.

Accidente la schi ce au impresionat România

Prințul Laurent al Belgiei, victima unui accident la schi în Austria

În luna februarie, Prinţul Laurent al Belgiei, fiul cel mic al regelui Albert al II-lea, s-a rănit într-un accident de schi în Austria şi a fost spitalizat, a anunţat Palatul Regal, confirmând o informaţie apărută în presa austriacă.

A MURIT Prinţul Friso al Olandei. El era în stare de „cunoştinţă minimală”, după un ACCIDENT la SCHI

Prinţul Friso al Olandei a murit, în luna august, din cauza rănilor suferite în timpul unui accident de schi produs în Austria în 2012. Potrivit serviciului de presă al familiei regale, fratele regelui Willem-Alexander, se afla într-o stare de „cunoştinţă minimală”.

George Copos, accident la schi

În luna ianuarie 2012, omul de afaceri George Copos, patronul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, a căzut în timp ce schia la Poiana Braşov. Copos s-a temut iniţial că e vorba de o fractură, dar a avut doar o luxaţie la genunchiul stâng.

Ana Lesko a avut probleme la schi. Artista şi-a rupt mâna

Cântăreaţa Ana Lesko şi-a rupt mâna, în luna ianuarie 2011, în staţiunea franceză Courchevel din Franţa.

Şerban Huidu a pierdut controlul schiurilor şi s-a lovit de un copac, încercând să evite un copil aflat pe pârtie

Pe 29 decembrie 2010, Şerban Huidu, un împătimit al schiatului, aflat în vacanţă cu familia în Austria, a pierdut controlul schiurilor şi s-a lovit de un copac, încercând să evite un copil aflat pe pârtie. La scurt timp, Huidu a fost internat la spitalul din Innsbruck, unde medicii i-au indus coma artificială. Doctorii austrieci care l-au tratat spun că se confruntă cu sute de astfel de cazuri anual şi că cea mai eficientă metodă de a proteja pacientul este coma

Autor:  Mugur Băileșteanu Silvana Chiujdea Adi Dobre

Fostul pilot german Michael Schumacher se află în stare criti
Citiţi mai mult: Michael Schumacher luptă pentru viaţă. „A fost adus cu leziune gravă a creierului. Starea sa e gravă” – Alte sporturi > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/michael-schumacher-ranit-grav-dupa-un-accident-suferit-la-schi-germanul-fost-dus-cu-elic-1074457.html#ixzz2oxwdTmxg
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.