spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

A vândut droguri unui poliţist şi a fost arestat după 5 ani

- Advertisement -

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Iaşi au trimis în judecată un tânăr din Iaşi acuzat de trafic de droguri de mare risc. Remus Alin Hariton, de 31 de ani, ar fi adus la Iaşi 200 de grame de heroină fiind prins în flagrant în vara acestui an. Alături de Hariton, anchetatorii au mai trimis în judecată un bărbat de 27 de ani, Vasile Ivasuc, acuzat că îl ajuta de traficant să distribuie stupefiantele.

Potrivit rechizitoriului, încă din anul 2007, autorităţile au primit informaţii că Hariton s-ar ocupa cu traficul de droguri, iar un an mai târziu acesta a fost pus sub supraveghere. La scurt timp după ce a fost pus sub “filaj”, ieşeanul a vândut droguri unui agent sub acoperire, însă autorităţile au vrut să mai strângă probe incriminatorii, aşa că au continuat ancheta. Hariton a plecat însă din ţară fiind prins în flagrant cu stupefiante abia în luna iulie a acestui ani. “Începând cu orele amiezii zilei de 10 mai 2013, invinuitul Vasile Ivasuc a început comercializarea heroinei către consumatori de heroină din municipiul Iaşi. În acest sens, în ziua de 10 mai 2013, Vasile Ivasuc a sunat de pe telefonul mobil pe care îl deţine la mai mulţi consumatori de heroină din Iaşi, cărora le-a comunicat într-un limbaj codat faptul că este din nou heroină“, se arată în rechizitoriu.

Procurorii au mai arătat în documentul citat că un gram se vindea cu 100 de lei şi că mai mulţi consumatori au ajuns să comită infracţiuni pentru a-şi procura banii necesari stupefiantelor. “Cei care procură şi consumă heroină de la inculpatul Hariton Remus Alin au ajuns în situaţii materiale precare datorită faptului că au vândut majoritatea bunurilor deţinute, unii dintre aceştia au ajuns să comită şi infracţiuni grave pentru a obţine bani cu care să-şi procure dozele de heroină“, se mai arată în actul de acuzare acolo unde se precizează că Hariton ar fi obţinut în jur de 100.000 de euro din traficul de droguri. Flagrantul a avut loc pe 11 iulie, atunci când Hariton a fost prins cu 50 de grame de canabis pe care le primise prin intermediul unei firme de transport. În prezent, bărbatul se află în arest.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/a-vandut-droguri-unui-politist-si-a-fost-arestat-dupa-5-ani–34908.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.