spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

VIDEO | Cel puţin 15 morţi într-un atentat sinucigaş într-o gară din Rusia

- Advertisement -

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa astăzi şi alte 27 au fost rănite în explozia care a avut loc într-o gară din oraşul Volgograd (fostul Stalingrad, în sudul Rusiei), potrivit poliţiei locale.

Explozia s-a produs în clădirea gării „Volgograd-1”. Un prim bilanț indica cel puțin 18 morți, dar a fost ulterior revizuit în scădere.

Autorităţile ruse au anunţat că este vorba de un atentat comis de o femeie-kamikaze.

Nicio grupare nu a revendicat atacul care s-a produs astăzi la ora locală 12.45. Militanții ceceni conduși de Doku Umarov au avertizat însă în repetate rânduri că vor folosi forța maxima pentru a perturba Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci care încep în februarie.

Rusia se teme că insurgența islamistă din Caucazul de Nord va amenința securitatea celui mai important eveniment organizat de Moscova în perioada post-sovietică.

Soci se află la circa 690 de kilometri sud-vest de Volgograd. În luna octombrie un terorist sinucigaş originar din Daghestan a ucis 6 persoane după ce a declanşat o explozie în interiorul unui autobuz plin de elevi, tot la Volvograd.

În imaginile difuzate de posturile de televiziune se văd mai multe cadavre întinse pe jos și bucăți din zidul clădirii împrăștiate printre trupuri.

O sursă din departamentul anti-tero al poliției ruse a declarat agenției Interfax că femeia-kamikaze a detonat bomba în momentul în care se pregătea să treacă prin filtrul de securitate. Intensitatea exploziei a fost similară unei deflagrații produsă de zece kilograme de TNP. Femeia mai înghesuise în geantă și bucăți de metal, au dezvăluit autoritățile ruse.

Vineri, un alt atentat terorist comis în orașul Piatigorsk, din sudul țării, s-a soldat cu moartea a trei persoane.

Preşedintele Vladimir Putin le-a cerut serviciilor ruse de securitate să ia toate măsurile necesare pentru a asigura ordinea şi siguranţa după atentatul terorist sinucigaş de astăzi.

Un purtător de cuvânt al poliţiei ruse a precizat că vor fi luate măsuri suplimentare de securitate în toate gările şi aeroporturile din Rusia după acest al doilea atentat mortal produs la Volgograd în ultimele 2 luni.

VEZI VIEO CU EXPLOZIA

Autor:  Paul Ciocoiu

Citiţi mai mult: VIDEO | Cel puţin 15 morţi într-un atentat sinucigaş într-o gară din Rusia – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cel-putin-18-morti-intr-un-atentat-sinucigas-intr-o-gara-din-rusia-1074435.html#ixzz2osk12bHZ
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.