spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Bătaia tradițională de la Ruginoasa fără bâte: participanții vor folosi doar bice

- Advertisement -
Negocierile au fost făcute la primărie, iar arbitri au fost jandarmii. Bătaia cetelor de flăcăi din Ruginoasa, în Iaşi, este celebră şi are loc în ultima zi a fiecărui an. De fiecare dată, unii dintre combatanţi ajung la spital cu răni grave.
Cu măşti pe faţă şi înarmaţi cu bâte, sute de tinerii din Rugioasa îşi dispută, în ultima zi din decembrie, supremaţia pentru anul următor. Este o tradiţie. Luptă se dă între Deleni – ceata din deal şi Văleni – ceata din vale. Cei care ies învingători au dreptul să organizeze toate balurile şi să curteze fetele.
Bătaia nu e însă ca într-o scenă de film. Este cât se poate de reală şi mulţi tineri au ajuns în anii trecuţi la spital cu răni grave. Tocmai de aceea, autorităţile încearcă să-i tempereze. Jandarmii i-au anunţat că nu mai au voie să folosească arme albe.
Tinerii se tem să nu fie sancţionaţi de lege, dar la bătaie, tot nu renunţă.„Ceata de pe vale se va prezenta anul acesta fără cioate, doar cu bice”,anunță unul dintre ei.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/bataia-traditionala-de-la-ruginoasa-fara-bate-participantii-vor-folosi-doar-bice–34860.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.