spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

EXPLOZIA UCIGAȘĂ din Călărași. Proprietarul casei care A SĂRIT ÎN AER, declarații controversate. Angajații Distrigaz RISCĂ 12 ANI DE ÎNCHISOARE

- Advertisement -

Controverse în jurul celei mai distrugătoare explozii din Călărași, din ultimii 25 de ani. Proprietarul apartamentului care a sărit în aer, Victor Avădanei, de 60 de ani, a dat primele declarații de pe patul de spital. Informațiile sunt contradictorii, spun anchetatorii, și nu pot stabili, clar, dacă e vorba de o tentativă de sinucidere sau despre o mână criminală. Dacă se va dovedi că angajații Distrigaz se fac vinovați de neglijență în acest caz, în care și-a pierdut viața o femeie, aceștia riscă pedepse cu închisoarea de până la 12 ani.

Primele declarații ale lui Victor Avădanei nu i-a lămurit pe anchetatori dacă acesta a vrut să se sinucidă sau cineva i-a tăiat furtunul de la aragaz, în prima zi de Crăciun. Cert este că, în urma scurgerii de gaze survenite din apartamentul său, situat la etajul 1 al blocului A 38, de pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, 14 apartamente au fost afectate de o deflagrație de proporții. Zidul care despărțea locuința sa de cea a Ginei Popescu s-a prăbușit iar femeia, de 46 de ani, care lucra la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Muntenia, a murit.

Ancheta demarată, imediat, după tragedie, a continuat, astăzi, cu aducerea la fața locului a unor specialiști în explozii subterane, de la Institutul de Cercetări Miniere, din Petroșani. Anchetatorii, procurori și polițiști, vor lua în calcul punctul lor de vedere în desfășurarea anchetei.

Procurorii au găsit, ieri, furtunul care făcea legătura între aragaz și țeava de gaze din apartament dar nu se pot pronunța cu certitudine dacă acesta a fost tăiat intenționat sau a fost rupt de suflul exploziei. În cazul în care expertizele vor stabili că furtunul a fost tăiat se va lua în calcul atât un act sinucigaș cât și o mână criminală.

Cert este că angajații Distrigaz, chemați de vecini, înaintea exploziei, au fost audiați. Dacă se va stabili că se fac vinovați de neglijență, ei riscă până la 12 ani de închisoare.

Citiţi mai mult: EXPLOZIA UCIGAȘĂ din Călărași. Proprietarul casei care A SĂRIT ÎN AER, declarații controversate. Angajații Distrigaz RISCĂ 12 ANI DE ÎNCHISOARE – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/explozia-ucigasa-din-calarasi-proprietarul-casei-care-a-sarit-in-aer-declaratii-controve-1074263.html#ixzz2ofqnjFcd
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.