spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Cãtãlin Dogaru, pus la colt de huseni si de colegi !

- Advertisement -

UPDATE: Consilierii Tocu si Pantelimon, douã voci critice la adresa primarului, nu sunt de acord cu iesirea necontrolatã a lui Dogaru

REACTII…Alti doi consilieri si-au exprimat punctul de vedere fatã de cele întâmplate în cea mai rusinoasã sedintã de CL din câte au fost la Husi. Cãtãlin Dogaru, „oaia neagrã” a consilierilor, a reusit sã strice reputatia pe care politicienii orasului dintre vii o aveau. Si anume, se dezbrãcau de haina politicã si strângeau rândurile când era vorba de Husi. Acum Dan Marian, prin omul sãu din CL, Dogaru, încearcã sã-i alinieze pe toti consilierii si sã-i punã sã lupte împotriva lui Ioan Ciupilan, fiindcã acesta a „îndrãznit” sã le întoarcã spatele. Precum Adrian Solomon la Bârlad, cei doi încearcã sã-l readucã pe primar înapoi, printr-o presiune constantã exercitatã prin CL. Orice face primarul si ce proiecte initiazã, grupul majoritar PDL-PPDD este împotrivã. Numai cã Ciupilan nu a cedat, cum a fãcut-o acum doi ani Titi Constantinescu, primarul Bârladului, care dupã ce si-a anuntat independenta de PSD a revenit ca un cãtelus dupã câteva sedinte de CL tensionate. Drept rãspuns, Dogaru s-a dezlãntuit, provocând scandal dupã scandal în sedinte si culminând cu injurii grobiene la adresa acestuia, în speranta cã poate asa „îi sar stendurile lui Jan”, cum îi place lui Dan Marian sã spunã, referindu-se la boala de care Ioan Ciupilan suferã. Numai cã Husul nu-i Bârladul si conilierii locali iau atitudine. Se vorbeste cã la urmãtoarea sedintã de partid la PDL, o parte din consilieri îi vor cere demisia lui Dogaru, care acum este chiar presedintele organizatiei municipale. Dacã nu, foarte multi consilieri PDL vor demisiona din CL, ca rãspuns la faptul cã nu se lasã târâti într-un joc în care Dan Marian si oamenii sãi vor sã demonstreze cã au controlul total în partid. Iatã ce spun doi consilieri din arcul puterii care au majoritatea în CL Husi.

Avocatul Tocu delimiteazã critica de jignire

„Nu-i normal ce s-a întâmplat în acea sedinta de CL. Si eu sunt critic la adresa primarului, dar nu asa. Nu m-am simtit deloc confortabil. Si eu am fost tratat de primar, cu altã ocazie, cam în acelasi mod cum l-a tratat Cãtãlin Dogaru acum. Si nu mi-a plãcut. O sã am o discutie personalã cu acesta, chiar dacã eu sunt mic din punct de vedere politic si el este presedintele organizatiei. Însã faptul cã sunt mai în vârstã îmi dã acest drept sã-i atrag atentia cã nu-i corect sã procedeze în asemenea manierã într-un spatiu public”- avocatul Cãtãlin Tocu, consilier local din partea PDL.

PPDD-ul nu vede cu ochi buni cearta între doi fosti colaboratori

„Când urmãresti o disputã între doi oameni care în urmã cu ceva vreme erau de aceeasi parte a baricadei si acum îsi scot ochii, te gândesti cã e doar o rãfuialã personalã. Pãcat însã cã s-a întâmplat ca CL sã fie martor la aceastã ceartã, care s-a consumat în mod dramatic, ajungându-se la jigniri destul de urâte. În astfel de conditii, trebuie sã-ti iei o pungã de popcorn si sã fii spectator, fiindcã dacã te bagi iesi prost, iar dacã nu te bagi, lumea întreabã, de ce nu ai fãcut-o. Oricum ai da-o, nu iesi bine. Dogaru si primarul ar trebui sã-si spele lucrurile în familie, fiindcã asa-i normal, mai ales cã în campanie fãceau echipã. Noi în CL trebuie sã abordãm temele orasului, nu sã ne plãtim polite. Mai grav e cã atunci, acolo au fost niste oameni, care oare ce impresie si-au fãcut? Cã noi nu mai putem de bine si ne stuchim unii cu altii, iar ei stau fãrã luminã în casã”, a spus Andrei Pantelimon, consilier PPDD.

ATITUDINE…Husenii strâng rândurile, fie ei cetãteni simpli sau consilieri si-l aratã cu degetul pe consilierul cel obraznic

CONTESTAT …Reactii vehemente din partea opiniei publice husene în fata celor întâmplate la ultima sedintã de Consiliu Local (CL)! Husenii s-au declarat revoltati de atitudinea consilierului Cãtãlin Dogaru, care i-a adresat injurii grave primarului Ioan Ciupilan, numindu-l “tigan”! Nici colegilor consilieri, inclusiv celor din PDL, chiar dacã fac parte din acelasi partid politic cu Dogaru, nu le place un asemenea comportament, în mijlocul unei echipe ambitioase de consilieri, care chiar vor sã aibã realizãri pentru Husi si pentru huseni, nu “în luptã” cu primarul municipiului, ci în colaborare cu acesta! “Am fost trimisi acolo pentru a face ceva pentru comunitate si nu pentru a ne încorda muschii si a ne arãta cine e mai puternic”, a fost de pãrere, de exemplu, profesoara Georgeta Giosu, membru CL Husi, din partea PDL. Unii chiar au încercat sã înteleagã rostul acestor reactii virulente pe care Cãtãlin Dogaru le are adesea la adresa primarului Ioan Ciupilan, ajungându-se din nou la ideea cã Dogaru nu face decât sã speculeze cu cinism faptul cã primarul Ciupilan este, într-adevãr, cardiac, iar asemenea tensiuni i-ar putea fi fatale. “Pe mine oamenii m-au ales si dacã sunt negru sau cum sunt eu. Husenii m-au plãcut asa cum sunt si le multumesc mult”, s-a rezumat sã spunã primarul Ioan Ciupilan.

Este pãcat cã aceste discutii în contradictoriu pot degenera în acest fel”!

“Pãrerea mea este cã toatã lumea greseste. Este, pe de o parte si vina domnului primar, dar si a lui Cãtãlin Dogaru. Ei doi au o relatie destul de tensionatã, însã, cu toate acestea, pãrerea mea este cã nu trebuie sã transformãm rãzboaiele politice, în vendete personale. Trebuie sã rãmânem echilibrati! Noi, ca si consilieri, ne facem treaba, venim cu initiative, si este normal sã aparã contradictii între noi. Dar trebuie ca acestea sã fie constructive. Este pãcat cã aceste discutii, în contradictoriu, pot degenera în acest fel. Eu sper ca acum, de sãrbãtori, sã lãsãm cu totii orgoliile la o parte si sã ne dãm cu totii mâna, pentru împãcare”, a declarat consilierul Cosmin Filip, membru PDL.

Foto Georgeta Giosu - CL Husi

“Din pãcate, ultima sedintã a cãpãtat accente grotesti”!

“De ceva timp, sedintele din Consiliul Local (CL) Husi, sunt foarte tensionate si noi, consilierii, eu, cel putin, de câte ori vin la sedintã, am un sentiment de neliniste, întrebându-mã oare ce o sã se mai întâmple. Din pãcate, la ultima sedintã, care se pare cã a cãpãtat accente grotesti, dupã câte am citit, nu am participat, dar sincer sã vã spun, nici nu mi-as fi dorit sã iau parte la o astfel de sedintã. Se impune din partea tuturor, mai multã întelepciune, sã realizãm cã am fost trimisi acolo pentru a face ceva pentru comunitate si nu pentru a ne încorda muschii si a ne arãta cine e mai puternic. Sedintele CL trebuie sã devinã un prilej de dialog constructiv, sã dovedim mãsurã în toate, inclusiv în modul de a ne adresa unii celorlalti. Pentru cã, dincolo de orice disputã politicã, suntem oameni, ne cunoastem de foarte mult timp si dacã nu putem fi cu totii prieteni, cel putin sã fim colegi buni si sã demonstrãm cã suntem oameni civilizati. Este pãcat cã spiritul Crãciunului nu a adus în mintea si în fiinta fiecãruia, un pic de moderatie, mai multã întelegere si poate chiar rãbdare”, a declarat profesoara Georgeta Giosu, consilier local PDL. De altfel, chiar în timpul sedintei din 23 decembrie, consilieri precum inginera Nicoleta Rotariu (PDL), economista Cãtãlina Popa (PNL), ba chiar si mai vechiul opozant al primarului, Liviu Iacob, si-au arãtat dezaprobarea, ba chiar dezgustul fatã de asemenea iesiri. “Cãtãlin Dogaru a exagerat aici. Putea sã spunã cã domnul primar nu spune adevãrul întotdeauna si era suficient”, a spus Iacob. “Nu se poate sã avem asemenea comportament. Dacã ar fi copilul meu, as sti cum sã-l pun la punct. Dar cu totii suntem oameni mari”, a exclamat, supãratã si Nicoleta Rotariu. “Pur si simplu, nu sunt de acord cu asemenea manifestãri! Nu e corect, ne facem de rusine cu totii, dacã acceptãm sã ne vorbim asa, într-un Consiliu Local”, a spus Cãtãlina Popa, membrã PNL.

Opinia cetãtenilor huseni cu privire la scandalul din ultima sedintã a Consiliului Local

Când nu ai întelepti, sã ti-i cumperi!

„Nu-i frumos ce s-a întâmplat! Sã te înjuri ca la usa cortului acum în preajma sãrbãtorilor este de condamnat. Cãtãlin Dogaru ar trebui sã-si vadã de treaba lui deoarece a ajuns functionar la primãrie datoritã primarului Ciupilan. Sunt un om în vârstã, trecut prin viatã si îi sfãtuiesc pe cei din conducere sã lase rãfuielile personale si sã facã ceva util pentru comunitate”, a spus Ion Mihut, un pensionar din Husi în vârstã de 67 de ani.

Cetãtenii îi trimit pe scandalagii la „cort”

„Dacã tot s-au obisnuit cu un asemenea limbaj de maidan, de ce nu fac sedintele într-un cort? Nu cunosc motivul scandalului, însã pãrerea mea este cã primarul are coloanã vertebralã si este un bun gospodar. Nu demult, am fost în audientã la dumnealui, mi-a ascultat cererile si chiar s-a implicat sã mi le rezolve”, a declarat Gicã M., un producãtor care-si vindea marfa în piata din Husi.

Când politicienii se ceartã, cetãtenii pierd

„Toti sunt niste derbedei ajunsi la putere. N-au fãcut nimic pentru acest oras, însã au gura mare pe la sedinte. Sã nu mai stea toatã ziua la cãldurã prin birouri si sã vinã pe strada Cotroceni sau pe Sara sã vadã cum se circulã cu masina. Nu mai zic de strada din cartierul Corni, care a fost datã uitãrii. Se ceartã ca niste golani din suburbii si noi, cetãtenii de rând, abia ne câstigãm hrana de la o zi la alta. Trãim într-o lume de sacali!”, s-a revoltat Paul T., un cetãtean din Husi.

Lectie de civism

„Primãria este o institutie publicã în care ar trebui sã domneascã respectul si comportamentul civilizat. Am pretentii de la alesii locali cã-s oameni cu carte. Ei au fost pusi în functie de noi, cetãtenii acestui oras, si în mod normal au obligatia sã gãseascã solutii pentru problemele comunitãtii locale, nu sã se rãzboiascã pe chestiuni politice. Sunt atâtea de fãcut pentru orasul nostru, încât astfel de dispute nu-si au rostul. Cel mai bine ar fi ca primarul si consilierii sã facã front comun pentru binele celor care i-au ales”, ne-a spus Ciliac Gheorghe, un locuitor al urbei.

Frãtia Marian -Dogaru

„Cred cã Dogaru Cãtãlin este împins din spate de senatorul Dan Marian ca sã se împotriveascã tuturor proiectelor propuse de primar si de asta se manifestã asa. Nu este prima datã când acest consilier PDL are asemenea reactii la adresa primarului Ciupilan. Este urât ce s-a întâmplat, iar toate aceste dispute sunt în defavoarea cetãtenilor, care asteaptã o îmbunãtãtire a nivelului de trai. Recomand autoritãtilor locale sã lase scandalurile si sã viziteze strada Stefan cel Mare, care aratã ca dupã rãzboi”, ne-a relatat Florin P., un pensionar husean în vârstã de 75 de ani.

Functia de consilier te obligã la respect

„Lipsã totalã de respect din partea consilierului Cãtãlin Dogaru. Dacã nu-i place cum aratã Ioan Ciupilan, fãcându-l tigan, mãcar sã aibã respect pentru functia pe care o detine. Solutia este sã dea dovadã de maturitate si sã-si cearã scuze pentru jignirile adresate. Astfel de rãfuieli nu fac cinste orasului”, a precizat un pensionar din Husi.

Tinerii nu sunt încurajati sa rãmânã în Husi când vãd astfel de atitudini

„Asa înteleg alesii nostri sã facã politicã: înjurãturi, atacuri directe la persoanã si multã incompetentã. Toti au interese personale, iar oamenilor le aruncã praf în ochi, mintind cu nerusinare cã sunt în slujba cetãtenilor. Si-au fãcut aparitia numai în campanii electorale cu promisiuni si tot felul de jurãminte, iar acum nu se mai dezlipesc de pe scaunul cãlduros din birouri. Este lesne de înteles cã aceastã rãbufnire a consilierului PDL se datoreazã faptului cã nu-i mai ies afacerile ca înainte, nicidecum din cauzã cã locuitorii de pe Dric nu au luminã. Nu am de gând sã rãmân în acest oras, mai ales când vãd atâtea si-atâtea mizerii”, a spus Laura Males, o tânãrã huseancã studentã în anul 3 la Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.