spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Gaz Est, investitii de 2 milioane de lei în 2013

- Advertisement -

Operatorul judetean de gaze, Gaz Est, încheie anul 2013 cu investitii de peste 2 milioane de lei, desi, recunoaste Adrian Tighici, managerul general al companiei, a fost un an foarte greu. Totodatã, 2013 a fost anul recunoasterii nationale a companiei, Gaz Est reusind sã obtinã locul II în Topul National al Firmelor, dupã cifra de afaceri, locul IV ca productivitate si acelasi loc pentru performantã. “Aceste diplome se dau dupã niste criterii destul de riguroase, iar faptul cã am reusit sã obtinem aceste trofee ne ambitioneazã si mai mult, desi trebuie sã recunoastem cã a fost un an destul de greu”, afirmã dl. Tighici.

Anul 2013 a fost un an de crizã si pentru societatea Gaz Est, care a continuat sã facã investitii, desi au fost probleme financiare foarte mari. “Începutul anului a fost foarte greu, într-o perioadã în care ai nevoie de capital de lucru, plus cã a trebuit sã facem fatã si unor majorãri de tarife decise la nivel national. Pânã în primãvarã, au fost destul de multe probleme, inclusiv de ordin legislativ, însã din a doua parte a anului am intrat pe un trend ascendent si am încercat sã recuperãm situatiile cu rãmâneri în urmã”, explicã Adrian Tighici. Volumul mare de muncã a fãcut ca toti angajatii sã resimtã din plin oboseala dupã un an greu. “Am participat la petrecerea de final de an si pot spune cã am vãzut colegii mei destul de obositi. Important este cã oamenii au înteles cã este nevoie de munca în echipã”, a spus Tighici.

Numai în acest an, 21 km de retea în tot judetul

Într-o perioadã de crizã, Gaz Est a gãsit resurse pentru a extinde retelele actuale si a monta unele noi, într-o serie de comune, în total fiind montate 21 kilometri de retele noi în tot judetul. “Am considerat cã, fiind perioadã de crizã, nu trebuie sã ne oprim si trebuie sã facem investitii în continuare. Ne-a surprins plãcut faptul cã a crescut cererea de racordãri la retelele existente, în special pe zona Husului, unde oamenii au început sã schimbe tot mai mult vechile sobe pe lemne cu gazele naturale. În total, avem peste 1.500 de noi racordãri în 2013, iar trendul este ascendent. Pe lângã municipiul Husi, unde avem foarte multe cereri de racordare, am început lucrãri de extindere în Tutova, parte din comuna Lipovãt, în special fermele de la intrarea în localitate, zona Rosiesti Garã si comuna Banca, unde am montat deja conductele si sper ca în a doua parte a anului 2014 sã punem în functiune si aceastã localitate. Multumesc colegilor mei, pentru cã au înteles cã este nevoie de un mare efort, pentru a ne dezvolta si a aduce gaze în aceste localitãti”, afirmã directorul general al Gaz Est.

Angajatii Gaz Est, în consemn de sãrbãtori

În timp ce majoritatea vasluienilor se pregãtesc de Crãciun si Noul An, la Gaz Est se lucreazã la foc continuu, pentru a nu exista evenimente nedorite în aceastã perioadã. O treime dintre angajati vor fi consemnati la domiciliu, prin rotatie, pentru a putea interveni atunci când situatia o va impune. “Zilele acestea sunt mult mai active pentru noi, fatã de alte perioade ale anului, ca la ISU sau Ambulantã”, a mai spus dl. Tighici. Temperaturile din ultima perioadã au cauzat mici probleme în unele localitãti, din cauza fluctuatiilor de presiune la gaze, însã nu sunt probleme deosebite, mai spune conducerea Gaz Est.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.