spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Un artist roman, apreciat in SUA pentru opere sale de arta realizate prin imprimarea 3D

- Advertisement -

Artistul roman Ioan Florea, stabilit in Statele Unite ale Americii, a transformat un autoturism Ford din 1971 intr-o opera de arta realizata prin intermediul tehnologiei imprimarii 3D, informeaza huffingtonpost.com.

Cei care vor „sa vada viitorul” trebuie sa mearga in studioul lui Ioan Florea din Shelbyville Lake, Illinois, scriu jurnalistii de la The Huffington Post.

Potrivit acestora, Ioan Florea a prelucrat modelul unui Ford Torino din 1971 cu ajutorul unei imprimante 3D si a nanomaterialelor, in care a „incapsulat” automobilul, scrie MEDIAFAX.

Ioan Florea a declarat ca foloseste o imprimanta 3D care nu costa mult, insa metoda lui de printare este unica datorita „procesului de transfer”.

Procesul de creare a unei opere de arta incepe cu printarea in 3D a materialelor plastice, pe care le foloseste ca prototipuri. Acestea sunt ulterior transformate in mulaje din rasina care, cu ajutorul nanometalelor – de la carbonat de calciu la dioxid de titan -, sunt transformate in sculpturi masive. Printre lucrarile lui Ioan Florea se numara si o caruta cu coviltir din secolul al XIX-lea.

Folosind aceeasi metoda de printare 3D, Ioan Florea a recreat Cilindrul lui Cir, un artefact babilonian descoperit in Ninive si datand din anul 538 i.e.n., descris drept „prima carta a drepturilor omului”. Pe cilindrul in versiune marita, artistul a inscriptionat textul Declaratiei universale a drepturilor omului.

Detalii: http://www.9am.ro/stiri/Social/251058/un-artist-roman-apreciat-in-sua-pentru-opere-sale-de-arta-realizate-prin-imprimarea-3d.html#ixzz2oLJF9ISb
Follow us: @9AM on Twitter9AM.ro on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.