spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Deputatul-şpăgar REFUZĂ să plece din Parlament. „Dacă eu demisionez mâine şi Justiţia nu mă găseşte vinovat, ce facem?”

- Advertisement -

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a întocmit raport favorabil, cu 13 voturi pentru şi o abţinere, pentru solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman. Şedinţa de plen în care se va dezbate şi vota cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman va avea loc vineri, la ora 12,00.

„Au participat la lucrările comisiei un număr de 14 membri, rezultatul votului este 13 voturi da, adică pentru încuviinţarea arestării preventive şi a fost şi o abţinere. Această solicitare vine în temeiul legii pentru combaterea corupţiei, este în legătură cu însuşirea unor foloase după o funcţie politică sau de conducere într-un anumit partid în vederea obţinerii de bani sau de oricare bunuri şi nicidecum în exercitarea calităţii de deputat. Aşa cum vedeţi, nu are nimeni o superimunitate şi urmează plenul. Noi înaintăm raportul Biroului permanent să stabilească când va fi plenul şi plenul find suveran, probabil atunci se va încuviinţa cererea de arestare preventivă„, a spus Nica după şedinţa Comisiei juridice.

El a adăugat că Gheorge Coman, care a fost prezent la şedinţă, a „încercat să relateze evenimentele de atunci şi susţine că este nevinovat, dar el trebuie să-şi pregătească apărarea şi să meargă în faţa instanţei, să convingă instanţa”.

„Mă supun justiției”

Deputatul a declarat, la finalul audierilor, că nu este vinovat că votul este clar și că el se va supune justiției. Întrebat de ce nu demisionează, Coman a spus: „Nu sunt vinovat. Dacă eu demisionez mâine şi Justiţia nu mă găseşte vinovat, ce facem dacă eu nu am luat nimic, absolut nimic?”, a susţinut Coman. El a mai susţinut că nu a fugit de la acel flagrant, ci s-a suit în maşină şi a plecat.

„Nu m-a urmărit absolut nimeni, am parcat maşina în oraş, în centru, mi-am luat ce aveam în sacoşă, am plecat unde a trebuit să plec. A doua zi am plecat unde am plecat şi, pur şi simplu, nu m-a alergat nimeni, nici la Ploieşti nu m-a dus nimeni cu maşina. A doua zi, la ora 12,30, m-a sunat soţia că a venit Poliţia la poartă. Am oprit la un echipaj de poliţie, m-au suit într-o maşină şi m-au dus la Ploieşti”, a mai spus deputatul.

Întrebat dacă în acea discuţie denunţătorul i-a cerut ceva, Coman a spus: „El credea că dacă sunt la Partidul Conservator, ministrul fiind al agriculturii, toate posturile sunt ale lui. Dar nu e adevărat. Nu iau nimic, că eu nu am niciun protocol, eu sunt nou la PC„, a arătat Coman.

„Insista să-mi dea o sumă de bani”

El a mai spus că nu-i trebuia suma de bani despre care se face vorbire în referatul DNA.
„Mie nu-mi trebuie. Am destui bani. Vă spun realitatea. Eu am fost în campanie cu PDL-ul. El (n.r. denunţătorul) e membru PDL”, a spus Gheorghe Coman, menţionând că pe denunţător îl cheamă Ciprian Botezatu.

Totodată, Coman a relatat modul în care s-ar fi petrecut lucrurile. „În ziua respectivă am fost chemat la un loc de întâlnire, un PECO – Rompetrol Buzău, de către omul acesta. Eu am refuzat să mă duc acolo. După aceea m-a sunat continuu, unde sunt ş.a.m.d. După aceea, el a venit după mine în oraş – eu eram la cumpărături chiar în centrul oraşului- să vorbesc cu el despre nu ştiu ce. Atât am discutat cu el. El tot insista să-mi dea o sumă de bani cu care eu nu am fost de acord, m-am suit în maşină şi am plecat”, a susţinut Coman.

Întrebat dacă întâlnirea era aranjată, el a răspuns negativ, dar a admis că îl cunoaşte de cinci ani pe denunţător.

Întrebat de ce pretindea o sumă de bani, potrivit procurorului, el a spus că nu ştie. „Nu m-am gândit la treaba aceasta, că el poate să-mi dea aşa ceva, fiindcă eu îl cunoşteam foarte bine, pentru că am fost cu el de mai multe ori, şi la şpriţuri. Eu nu am fost la niciun partid până la PP. Acum patru-cinci ani, el (n.r. denunţătorul) făcea campanie PDL-ului şi am fost cu el în teritoriu şi l-am ajutat acolo„, a afirmat deputatul.

Întrebat de unde ştie că PNL nu va mai fi la guvernare peste un an, aşa cum reiese din interceptări, deputatul a spus: „Cred că am spus, dar cred că eram la şpriţ sau în altă parte. Nu mă cunosc cu doamna Grapini. Am văzut-o la grup şi am fost la o tabără politică în judeţul Vrancea, şi acolo am văzut-o şi pe dânsa. Normal, dacă eram acolo am făcut o poză, două sau trei, nu mai ţin minte”, a mai afirmat Coman.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Gheorghe Coman, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a partidului Conservator filiala Buzau, prins în flagrant luând mită.

Autor:  Sorin Breazu Carmen Vintilă

Citiţi mai mult: Deputatul-şpăgar REFUZĂ să plece din Parlament. „Dacă eu demisionez mâine şi Justiţia nu mă găseşte vinovat, ce facem?” – Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/deputatul-gheorghe-coman-da-explicatii-la-comisia-juridica-1073850.html#ixzz2oJ9FJXkm
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.