spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

5 SFATURI SA REDUCI STRESUL DE CRACIUN

- Advertisement -

Goana dupa cadouri, care, de obicei, sunt cumparate in ultima clipa, dar si pregatirile pentru masa de Craciun, precum si incercarea de a aduna toate rubedeniile iti pot da batai de cap si accentueaza oboseala si iritarea. Iata cateva sfaturi sa te organizezi mai bine inainte de Sarbatori! Avem 5 sfaturi sa reduci stresul de Craciun.

1. Fa o lista de cumparaturi si o alta lista cu activitati de bifat in perioada premergatoare Craciunului. Asta te va scuti de eventuale omisiuni. Daca vrei sa fii mai eficienta, noteaza si zilele in ordinea in care sa te ocupi de fiecare aspect, de la curatenie la pregatirea bucatelor.

Stabileste ce bunatati faci in zilele de Craciun si fa o lista cu ingredientele de care ai nevoie. Vei elimina din start o gramada de probleme, iar bunatatile tale o sa iasa perfect.

Tot la capitolul lista pregateste mancarurile care se pot congela sau pastra mai multa vreme inainte si fa-ti o planificare ca sa intercalezi treburile astfel incat sa castigi timp.

2. Calculeaza la modul realist bugetul alocat cadourilor, bugetul alocat cumparaturilor pentru masa festiva si pune deoparte o suma pentru situatii neprevazute. Ia in calcul si costurile ascunse, precum telefoanele in roaming.

Fa si un drum la farmacie si actualizeaza „farmacia casei”, ca sa nu te ia nimic prin surprindere. Lista de baza: antitermice, analgezice, pansamente gastrice, un sirop de tuse, vitamina C si medicamente antigripale.

3. Stabileste o zi in care sa achiti toate facturile, fie ca mergi la ghiseul bancar, fie ca faci platile online. Retine ca in perioada sarbatorilor toti vor sa fie la zi cu platile, deci mari sanse sa gasesti aglomerat. Include in buget facturile neplatite si pune bani deoparte. Fa plinul la masina si verrifica presiunea rotilor. masina este extrem de utila in zilele de Sarbatoare.

4. Daca ai comandat cadouri de pe net, asigura-te ca ajung la destinatie la timp, inainte de Craciun. Cumpara in plus, eventual dulciuri, in caz ca uiti de vreun nepotel.

5. Pentru pregatirea efectiva a mesei (daca se desfasoara la voi acasa), mobilizeaza toata familia. Deleaga sarcini precise pentru fiecare. Asta te va scuti de oboseala si iti va ramane timp sa mergi la salon din timp!

Un sfat suplimentar: impaca-te cu gandul ca nu le vei putea face pe toate. Afla ca nimeni nu le poate face pe toate. Nu te enerva, nu intra in panica si zambeste! Un zambet rezolva ca prin farmec toate problemele.

Sarbatori frumoase si linistite!

Cititi: http://www.femeia.ro/timp-liber/lifestyle/5-sfaturi-sa-reduci-stresul-de-craciun-2144234

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.