spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Mamă şi fiu – împuşcaţi în Italia

- Advertisement -

* Elena Tudosă îşi chemase băieţii la Latina, să facă împreună sărbătorile

* Fiul proprietarei la care locuia românca şi-a executat mama şi apoi a tras în femeie şi în unul dintre baietii ei

O veste cumplită a zdrobit de durere o bătrână de 81 de ani din Gârcina, care a aflat că fiica şi nepotul ei au fost împuşcaţi de către un individ deviat psihic, în Italia. Fiica bătrânei, Elena Tudosă (44 de ani) muncea de 12 ani în străinătate şi visa să termine casa pe care o ridicase pentru cei doi băieţi ai ei. Şi-a crescut copiii singură şi i-a chemat la ea, să facă sărbătorile împreună şi să vadă dacă, la anul, nu le-ar putea găsi ceva de lucru acolo. Toate planurile lor s-au sfărâmat brutal, sâmbătă dimineaţa, când fiul femeii la care locuiau a făcut un adevărat masacru.

Conform cotidianului Corriere della sera, Roberto Zanier (35 de ani), fost agent de pază, intrase în depresie pentru că avea probleme financiare şi fusese dat afară de la serviciu. S-a răzbunat mai întâi pe mama sa, care refuza să înstrăineze o parte  din proprietăţile pe care le deţinea. A executat-o, în somn, cu arma din dotare. Apoi i-a cerut socoteală Elenei Tudosă, pe motiv că femeia nu ar fi achitat chiria, ceea ce nu era adevărat. A împuşcat-o şi pe ea, cu sânge rece, pentru ca imediat să tragă şi în băiatul mai mare al femeii – Andrei, în vârstă de 21 de ani. Tânărul a fost împuşcat în cap şi dus la spital, în stare de comă.  Un alt glonte l-a rănit pe actualul soţ al Elenei Tudosă, un bărbat din Focşani, care a avut noroc şi a scăpat cu răni uşoare.

Masacrul s-a petrecut în Latina şi, imediat după ce a curmat vieţile a trei persoane, Roberto Zanier a fugit, cu o maşină. A fost prins, însă, de poliţişti în Borgo Montello, şi arestat.

* “Mare poznă, vai de mine!”

Pentru mama Elenei, nenorocirea care a lovit-o e mai mult decât poate duce la vârsta ei. Şi-a îngropat soţul, un fiu, iar acum îşi jeleşte fiica ucisă atât de brutal şi de nedrept. “Mare poznă, vai de mine! Fata mamii, gospodina mamii!”, atât repetă întruna bătrâna care nici nu ştie dacă îşi va putea aduce acasă fiica s-o îngroape. Nu are decât o pensie de 350 de lei, pe care ea ştie cum o drămuieşte ca să ajungă pentru lemne, pentru câte ceva de mâncare şi pentru cheltuielile casei. Nimeni din familie nu ştia, ieri, în ce stare este Andrei, băiatul împuşcat. Ba se auzea că ar fi murit, ba că ar fi fost salvat. Nici fratele lui, de 18 ani, care a asistat la întreaga tragedie, nu şi-a putut lămuri rudele din ţară. Aşa că toţi aşteptau, încă, înfriguraţi să afle dacă totuşi Andrei trăieşte. Şi încercau să facă demersuri pentru a lua legătura cu cineva de la ambasadă, în speranţa unui ajutor.

Aurora Bălan, primăriţa de Gârcina, şi-a propus să ajute familia cu nişte bani, aşa că va apela la cunoscuţi, la prieteni şi la oameni de afaceri pentru a strânge suma necesară repatrierii şi înmormântării.

C.M.

Cititi sursa: http://ziarulceahlaul.ro/mama-si-fiu-impuscati-italia/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.