spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Colegii şi prietenii îşi iau adio de la Nae Lazarescu. Marele actor va fi înmormântat astăzi

- Advertisement -

De lavârsta de cinci ani, Nae Lăzarescu a visat sa lucreze la „Teatrul de revistă Constantin Tănase”. Apoi a urcat pe scenă, timp de 50 de ani, iar vineri a ajuns la teatru pentru ultima dată.

Îndrăgitul actor de comedie s-a stins joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, iar toţi cei cuceriţi de umorul şi talentul său vin să-i aducă flori şi să-i aprinda o lumanare. „Este ultima sa reprezentaţie”, spune prietenul lui, Vasile Muraru.

Pentru prima oara, Nae a fost întampinat cu capul plecat. La biserica din parcul Titan au venit să se roage oameni care-l ştiau doar de pe micul ecran sau de pe scenă. La prânz, Nae Lazarescu a poposit în locul unde si-a folosit talentul nativ de când avea doar 20 de ani.

Prima reprezentaţie comică a lui Nae Lazarescu a avut loc în propria curte, cu o patura agăţat între doi pomi drept cortină. Fanul lui Chaplin, Fernandel si Bourvil nu s-a lasat şi timp de 50 de ani, glumă cu glumă şi-a construit numele la teatrul Constantin Tănase. Aici a fost dus pentru un ultim popas. Zeci de colegi au venit şi ei să-i aduca flori şi să-i aprindă o lumânare.

Actorul avea doua măşti purtate în roluri – una vesela, alta îndurerată. Nae a învaţat şi a păstrat acest crez de cand avea cinci ani şi tatăl l-a dus prima oara la teatru, în ziua în care Constantin Tanase era condus pe ultimul drum. Nicolae Văcaroiu, fostul coleg de facultate al artistului, Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Turda au depus şi ei coroane de flori.

Inmormantarea va avea loc astăzi, la prânz, în cimitirul din Focşani..

Autor:  Petre Țache
Citiţi mai mult: Colegii şi prietenii îşi iau adio de la Nae Lazarescu. Marele actor va fi înmormântat astăzi – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/colegii-si-prietenii-isi-iau-adio-de-la-nae-lazarescu-marele-actor-va-fi-inmormantat-asta-1073645.html#ixzz2o6R7ID8Q
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.