spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Amenzi usturatoare pentru transportul cu „Ia-ma, nene!”

- Advertisement -

Ministerul Transporturilor le-a pus gând rau celor care efectueaza transport de persoane in regim de „Ia-ma, nene!”. Pentru ca le iau clientii transportatorilor autorizati, care platesc o gramada de taxe si impozite la stat, se doreste sa se faca curatenie si astfel a fost initiat un proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului.

Acesta vine sa completeze Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, dar si cu amenzi usturatoare pentru cei preocupati sa plimbe diverse persoane dintr-o localitate in alta contra unor sume de bani. Asadar, soferii care iau calatori la ocazie risca sa fie sanctionati cu sume cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei.

Initiatorii proiectului spun ca tinta sunt cei care detin microbuze insa sub incidenta acestuia ar putea intra si piratii care fac transport cu autoturismele personale. In judetul Bacau, rutele Bacau – Moinesti sau Bacau – Onesti sunt cele mai tranzitate de pirati, insa politistii au prins astfel de transportatori si de la Onesti catre diferite localitati din zona. In acest an, Serviciul de Politie Rutiera, prin structurile din judet, a organizat 68 de actiuni pentru verificarea activitatilor de transport persoane si marfuri. S-au dat mii de amenzi si s-au intocmit 40 de dosare penale celor care efectuau curse ilegale.

“In ultima perioada de timp se constata existenta unor practici ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afecteaza in mare masura atât transportul local cât si transportul judetean de persoane, aceste practici ilicite determinând efecte negative majore asupra activitatii economice a intreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât si asupra sigurantei circulatiei rutiere”, se arata in nota de fundamentare.

Autostopul s-a mutat pe internet

Pentru cei care obisnuiesc sa calatoreasca in masinile unor straini a aparut site-ul www.iamanene.ro si care functioneaza asemeni unui site ce promoveaza cursele rutiere autorizate. Aici exista doua mari categorii. Una pentru cei care isi cauta un loc in masina si alta pentru cei care cauta autostopisti. Spre exemplu, daca vrei sa mergi de la Bacau la Bucuresti iti gasesti un loc in masina unui domn pentru data de 23 decembrie cu plecare de la ora 7.00. Daca iti faci cont poti vedea datele de contact ale acestuia si astfel stabiliti un punct de intâlnire.

“In urma actiunilor efectuate au fost aplicate peste 2.500 de sanctiuni contraventionale pe linia transportului de persoane, alte 1.317 sanctiuni pe linia transportului de marfuri, au fost retinute 251 de permise de conducere si 321 certificate de inmatriculare”
– insp. pr. Narcisa Butnaru – purtator de cuvânt Inspectoratul de Politie Judetean Bacau

– See more at: http://www.desteptarea.ro/amenzi-usturatoare-pentru-transportul-cu-ia-ma-nene/#sthash.0qsUEcqd.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.