spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

În dosarul privind clonarea cardurilor: Şapte inculpaţi arestaţi, unul în libertate

- Advertisement -

În urma percheziţiilor efectuate marţi dimineaţă de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au fost emise opt ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Joi, cei opt inculpaţi – Vasilică Marcu, Valentin Ionică, Adrian Costea, Mirel Spiridon, Gheorghe Anghene, Cătălin Şuşnea, Victor Andrei şi Alexandru Bogdan Bălan – au fost duşi la arestare, dar magistraţii Tribunalului Galaţi au decis arestarea preventivă doar pentru şapte dintre ei. Judecătorii au hotărât ca Victor Andrei să fie cercetat în libertate, el primind doar interdicţia de a părăsi localitatea, decizie atacată de procurori.
Ancheta în acest caz a început în momentul în care poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate s-au sesizat pe există o grupare ce săvârşeşte infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, în sensul că încearcă să obţină în mod fraudulos detalii de cont ale cardurilor bancare prin metoda skimming,date pe care le rescriu pe suporturi prevăzute cu bandă magnetică, utilizate ulterior la retrageri frauduloase de numerar. Din această grupare a fost iniţial identificat inculpatul Alexandru Bogdan Bălan.
În urma investigaţiilor iniţiale efectuate, s-a stabilit că Alexandru Bogdan Bălan a achiziţionat dispozitive de skimming şi de scriere a benzii magnetice a cardurilor, de la o firmă din China, comanda efectuând-o on-line, prin intermediul internetului. Dispozitivele au ajuns în România şi i-au fost predate lui Cătălin Suşnea. După ce au făcut mai multe drumuri în Bucureşti, dar şi în străinătate, membrii grupării au apelat la ajutorul lui Victor Andrei, care s-a ocupat de modificarea dispozitivelor de skimming deţinute de membrii grupării pentru a le garanta acestora succesul în activitatea infracţională, sens în care a apelat şi la ajutorul învinuitului Mitescu Marian.
Procurorii DIICOT au demonstrat că membrii grupării, după ce au achiziţionat elementele componente ale dispozitivelor electronice şi le-au asamblat în România, au făcut clone pentru mai multe carduri pe care le-au folosit ulterior pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană, printre care Italia, Germania, Estonia sau Franţa, dar şi în ţări din Orientul Îndepărtat (Vietnam, Indonezia etc.).
În urma percheziţiilor efectuate pe 17 decembrie, procurorii au ridicat mai multe dispozitive electronice folosite în cadrul activităţii infracţionale precum şi sume de bani rezultate din această activitate.
Cazul este în plină anchetă, procurorii urmând să adune cât mai multe date despre gruparea infracţională şi, la final, să-i trimită în judecată pe toţi cei implicaţi.

Cititi: http://www.viata-libera.ro/eveniment/49509-galati-viata-libera-clonare-carduri-arestati-diicot

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.